Super League: Ο Αθανασιάδης έσωσε τον Άρη από ήττα απ' τον καλύτερο Πανσερραϊκό
NewsroomΧωρίς γκολ και νικητή τελείωσε η αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με τον Άρη για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών.
Το 0-0 δεν άφησε ικανοποιημένη καμία από τις ομάδες. Από τη μία οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία για μια σημαντική νίκη αν και είχαν τις ευκαιρίες, απ' την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι για ακόμη ένα ματς απέτυχαν να νικήσουν, ενώ αν δεν είχαν και σε εξαιρετικό απόγευμα τον Αθανασιάδη, θα μπορούσαν και να έχουν χάσει.
Ένα φάουλ του Φέλτες (2΄) που απέκρουσε ο Αθανασιάδης κι ένα σουτ του Ράτσιτς (9΄) που πέρασε λίγο άουτ ήταν οι μοναδικές φάσεις μέχρι το ημίωρο. Ο Πανσερραϊκός απείλησε στο 36΄ με την κεφαλιά του Τεσέιρα, που υποχρέωσε τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει δύσκολα. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα με συρτό σουτ του Ντούντου και την μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι και να περνά άουτ. Στο 45΄ ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, Τιναλίνι, διαφύλαξε την εστία του με εκπληκτική επέμβαση σε πλασέ του Αλφαρέλα, κρατώντας το 0-0 στο ημίχρονο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σπουδαία ευκαιρία για τα «Λιοντάρια», με τον Αθανασιάδη να σώζει την εστία του στο 52΄ αποκρούοντας εκπληκτικά σε κόρνερ την κεφαλιά του Ίβαν. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Τεχέρο τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τεσέιρα, αφήνοντας τον Άρη με δέκα παίκτες.
Στο 72' ο Αθανασιάδης έκανε νέα μεγάλη απόκρουση σε γυριστό σουτ του Τεσέιρα και στο 76΄ ο Ριέρα πέρασε κάθετα στον Ίβαν που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Άρης φάνηκε ύστερα από πάρα πολύ ώρα στο 79ο λεπτό, με τον Τιναλίνι να αποκρούει εντυπωσιακά το μονοκόμματο πλασέ του Χόνγκλα από ωραία σέντρα του Ράτσιτς και στο 87΄ ο Αθανασιάδης έσωσε γι΄ άλλη μια φορά την ομάδα του, σε εξ επαφής πλασέ του Τεσέιρα.
Ο Άρης είχε δοκάρι στο 90΄+3 σε αριστερό σουτ του Γιαννιώτα και δευτερόλεπτα αργότερα ξανά ο Αθανασιάδης έβγαλε και την κεφαλιά του Σοφιανού.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ζεράρ Σαραγόσα): Tιναλίνι, Βόλνεϊ, Κάλινιν (63΄ Γκελασβίλι), Ντε Μάρκο, Λύρατζης, Ομεονγκά (77΄ Σοφιανός), Δοϊρανλής, Τσαούσης, Ριέρα, Τεσέιρα, Ίβαν (90΄+2 Μασκανάκης)
ΑΡΗΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασιάδης, Τεχέρο, Φαμπιάνο, Ροζ, Μεντίλ (89΄ Φρίντεκ), Χόνγκλα, Ράτσιτς, Αλφαρέλα (77΄ Γιαννιώτας), Μπουσαΐντ (63΄ Δώνης), Ντούντου (63΄ Φαντιγκά), Μορόν (77΄ Κουάμε)
- Θάνατος 18χρονου Ασημάκη στον Πύργο: Το κλείσιμο των λογαριασμών στα social media και το επεισόδιο από το παρελθόν
- Μετρό Αθήνας: Πήγαν να κλέψουν αλυσίδα με απειλή όπλου, διέφυγαν στο τούνελ και σταμάτησαν την κυκλοφορία - Δύο συλλήψεις
- Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντώνης Κούρτης
- Ιωάννινα: 16χρονος θύμα άγριου ξυλοδαρμού, κινδύνεψε να χάσει την όρασή του - «Έβλεπα τα αίματα και τρελαινόμουν»