Αθλητισμός|22.05.2019 18:34

Bundesliga: Η Ντόρτμουντ πήρε τον… Αζάρ!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ο Εντέν Αζάρ ετοιμάζεται να αφήσει την Τσέλσι, ύστερα από μια επταετία, για να κάνει πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο: Να φορέσει την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το φετινό καλοκαίρι, όμως, αποδεικνύεται ιδιαιτέρως «καυτό» για την οικογένεια του Βέλγου μεσοεπιθετικού, αφού και το ένα από τα αδέλφια του, αφήνει την Γκλάντμπαχ ύστερα από πέντε χρόνια.

Ο Τόργκαν, μικρότερος κατά δύο χρόνια από τον Εντέν (26 έναντι 28 ετών), υπέγραψε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία τον έκανε δικό της έναντι 25,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Βεστφαλοί, μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, φροντίζουν να ενισχύονται ουσιαστικά, αφού πριν από τον Αζάρ, είχαν αποκτήσει από την Χόφενχαϊμ τον αριστερό μπακ Νίκο Σουλτς (στοίχισε περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ), την θέση του οποίου στο ρόστερ πήρε ο Κώστας Σταφυλίδης.

Σε καλοκαίρι μετακόμισης, μάλιστα, εξελίσσεται το φετινό και για τον τρίτο αδελφό της οικογένειας Αζάρ, τον 23χρονο ακραίο επιθετικό Κιλιάν, αφού η Σερκλ Μπριζ, στην οποία αγωνίζονταν φέτος ως δανεικός από την Τσέλσι, αποφάσισε να τον κάνει 100% δικό της.

Ο μικρότερος όλων, ο 15χρονος Ιθαν, ενδέχεται και αυτός να αλλάξει περιβάλλον φέτος, αφού με τις εμφανίσεις του στην βελγική Τούμπιζε, τράβηξε το ενδιαφέρον της Τσέλσι, η οποία πιθανόν να τον εντάξει στα τμήματα υποδομής της.

Εκλεισε και ο Μπραντ!

Την ίδια μέρα, η Ντόρτμουντ «ξόδεψε» 50 εκατομμύρια ευρώ, αφού λίγες ώρες μετά τον Τόργκαν Αζάρ, ανακοίνωσε ΚΑΙ την απόκτηση του εξαιρετικού μεσοεπιθετικού Γιούλιαν Μπραντ από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, επίσης έναντι 25 εκατομμυρίων.

Η δευτεραθλήτρια Γερμανίας έχει φροντίσει να ενισχύσει σημαντικά την μεσοεπιθετική γραμμή και πλέον ψάχνει έναν κεντρικό αμυντικό κλάσης για να ολοκληρώσει ένα άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ, εφόσον βεβαίως δεν χάσει άλλον παίκτη, πλην του Κρίστιαν Πούλισιτς που πήγε στην Τσέλσι. Πιο «επικίνδυνη» περίπτωση για αποχώρηση, ο καταπληκτικός 19χρονος Αγγλος ακραίος επιθετικός Τζέιντον Σάντσο, τον οποίο γλυκοκοιτάζει η... μισή Ευρώπη.

Τόργκαν ΑζάρΜπορούσια ΝτόρτμουντBundesligaποδόσφαιρο