Αθλητισμός|22.05.2019 19:53

Basket League: Πρόκριση για Προμηθέα, ισοφάριση για Ηφαιστο

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Οι Πατρινοί συνάντγσαν σθεναρή αντίσταση από τον ΠΑΟΚ των έξι επαγγελματιών και τριών εφήβων, αλλά στην τελευταία περίοδο με επί μέρους σκορ 28-18 έδειξαν την υπεροχή τους σε λύσεις και ποιότητα, έφτασαν στην νίκη και με το 2-0 προκρίθηκαν.

Για τον ΠΑΟΚ τελείωσε μια σεζόν γεμάτη προβλήματα και η ευχάριστη νότα ήταν οι πόντοι που πέτυχαν οι νεαροί Κόνσουλας, Ιατρού και Τανούλης με την... παρότρυνση των αντιπάλων που και άμυνα δεν τους έπαιξαν και φάουλ τους έκαναν για να τους στείλουν στις βολές.

Με την λήξη του αγώνα, υπήρξαν στιγμές συγκίνησης, με τα μέλη του ΠΑΟΚ να δακρύζουν, ξεσπώντας έτσι για την πολύ δύσκολη χρονιά που πέρασαν, αντέχοντας μέχρι τέλους για να τιμήσουν τον σύλλογο.

Το ζευγάρι Ηφαιστου - Περιστερίου αυτό εξελίσσεται στο πιο ενδιαφέρον της πρώτης φάσης και η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στον τρίτο και τελευταίο αγώνα που θα γίνει το Σάββατο στην έδρα του Περιστερίου.

Στο σημερινό παιχνίδι, ο Ηφαιστος ήταν καταιγιστικός για 25 λεπτά και σε εκείνο το σημείο προηγήθηκε με 58-34. Το Περιστέρι, όμως, βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει, μείωσε στο τελευταίο λεπτό μέχρι και στους τρεις πόντους, αλλά οι γηπεδούχοι κράτησαν την νίκη.

Ο Τζέρι Σμιθ με 25 πόντους και 10 ασίστ, ήταν ο κορυφαίος παίκτης των νικητών, αλλά και του αγώνα συνολικά.

μπάσκετBasket LeagueΠεριστέριΉφαιστος