Απαγορεύτηκε η συμμετοχή τρανς γυναικών σε γυναικεία ολυμπιακά αθλήματα
NewsroomΑπαγορεύτηκε η συμμετοχή τρανς γυναικών σε γυναικεία ολυμπιακά αθλήματα, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η πολιτική που υιοθετεί η ΔΟΕ διευκρινίζει ότι, για όλα τα αγωνίσματα του αθλητικού προγράμματος εκδηλώσεων της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων και τόσο για τα ατομικά όσο και για τα ομαδικά αθλήματα, το δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία γυναικών περιορίζεται αποκλειστικά σε βιολογικές γυναίκες.
Η επιλεξιμότητα για την κατηγορία γυναικών θα καθορίζεται σε πρώτο βαθμό μέσω ελέγχου του γονιδίου SRY, προκειμένου να εντοπιστεί η απουσία ή η παρουσία του.
«Η πολιτική που ανακοινώσαμε βασίζεται στην επιστήμη»
Σχολιάζοντας τη νέα πολιτική, η πρόεδρος της ΔΟΕ, Kirsty Coventry, δήλωσε:
«Ως πρώην αθλήτρια, πιστεύω ακράδαντα στο δικαίωμα όλων των Ολυμπιακών αθλητών να συμμετέχουν σε έναν δίκαιο ανταγωνισμό. Η πολιτική που ανακοινώσαμε βασίζεται στην επιστήμη και καθοδηγήθηκε από ιατρικούς εμπειρογνώμονες.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και την ήττα. Επομένως, είναι απολύτως σαφές ότι δεν θα ήταν δίκαιο για βιολογικούς άνδρες να αγωνίζονται στην κατηγορία των γυναικών. Επιπλέον, σε ορισμένα αθλήματα, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απλώς άδικο, αλλά ούτε καν ασφαλές».
- «Τρίτο σχέδιο εξαπάτησης»: Γιατί το Ιράν αμφιβάλλει για τις προθέσεις του Τραμπ - Το πρόσχημα των διαπραγματεύσεων και ο αληθινός στόχος
- Ποιοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι μετά την αύξηση στον κατώτατο μισθό: Τα καθαρά χρήματα - Αναλυτικοί πίνακες
- Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που λεωφορείο στο Μπαγκλαντές πέφτει σε ποταμό - Τουλάχιστον 24 νεκροί
- Η μητέρα που είχε εξαφανιστεί και ζούσε μυστική ζωή επανενώθηκε με την κόρη της μετά από 24 χρόνια