Αθλητισμός|23.05.2019 01:04

Αποκάλυψη: Η FIFA στέλνει Ολλανδό επικεφαλής για το VAR στην Ελλάδα!

Γιάννης Σκόκας

Ο Μπιορν Βάσαλο ήταν ξεκάθαρος ως προς τα ζητήματα διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο στην ανοιχτή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της 22ης Μαΐου όσο και αργότερα κατά την κλειστή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. «Εχω έρθει με αποφάσεις που έχουν ληφθεί στη Ζυρίχη» είπε αρχικά δημοσίως ο διευθυντής του τμήματος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών της FIFA ενώπιον των δημοσιογράφων και συμπλήρωσε αργότερα κεκλεισμένων των θυρών απευθυνόμενος στα μέλη της Εκτελεστικής όταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Βακάλης έθεσε θέμα εμπιστοσύνης για τον αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιρα ότι «η FIFA αποφασίζει για την ΚΕΔ» κι ότι «αυτές οι αποφάσεις δεν τίθενται προς συζήτηση».

Η απόφαση της FIFA είναι να στηρίξει τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο την παρούσα σύνθεση της ΚΕΔ, την τριανδρία Περέιρα, Μάριν και Λίντμπεργκ, ενώ δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε η φιλοσοφία ούτε και ο βασικός τρόπος λειτουργίας της καθώς θα συνεχίσει να ορίζει ξένους διαιτητές όπου κρίνεται αναγκαίο και δη στα παιχνίδια υψηλού κινδύνου.

Το νέο στοιχείο που θα εισέλθει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη νέα σεζόν είναι το VAR. Κι όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Μαλτέζος παράγοντας «τα τρία μέλη της ΚΕΔ θα έχουν τη συνδρομή της FIFA και στο πεδίο του VAR». Ενώπιον του Τύπου αρκέστηκε σε αυτά τα λόγια. Ωστόσο λίγο μετά, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής στο Πάρκο Γουδή, αποκάλυψε ότι η FIFA σκοπεύει να στείλει στην Ελλάδα έναν ειδικό του VAR, ο οποίος θα έχει την εποπτεία της λειτουργίας του συστήματος στα ελληνικά γήπεδα.

Το ethnos.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο Βάσαλο είπε χαρακτηριστικά πως «θα έρθει ένας VAR expert» και τούτο διότι η FIFA προτίθεται να προσθέσει ένα ακόμη (απαραίτητο) μέλος στη λειτουργία της ΚΕΔ, δεδομένης και της νέας τάξης πραγμάτων στο ποδόσφαιρο με την είσοδο της τεχνολογίας. Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο υπεύθυνος για το VAR θα είναι κατά πάσα πιθανότητα Ολλανδός και το όνομά του θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα...

FIFAVARδιαιτησίαSuperLeague