Αθλητισμός|23.05.2019 17:11

Nations League: Ο Ζοσέ Σα ξανά στην αποστολή της Πορτογαλίας

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμη για τον Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε συμβόλαιο και ανήκει 100% πλέον στον Ολυμπιακό, κλήθηκε εκ νέου από τον Φερνάντο Σάντος, αυτή την φορά για το Φάιναλ Φορ του Nations League.

Η τελική φάση της νεοσύστατης διοργάνωσης θα λάβει χώρα στην Πορτογαλία από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου. Στον πρώτο ημιτελικό (Τετάρτη 5/6, 21:45) στο «Ντραγκάο» του Πόρτο, η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, με τον Σα να επιστρέφει στο μέχρι πέρυσι «σπίτι» του. Την επόμενη μέρα (Πέμπτη 6/6, 21:45), στον δεύτερο ημιτελικό, Ολλανδία και Αγγλία θα μονομαχήσουν στο «Αφόνσο Ενρίκες» του Γκιμαράες.

Οι νικήτριες των δύο ημιτελικών θα τεθούν αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό (Κυριακή 9/6, 21:45) στο «Ντραγκάο» και οι ηττημένες θα παίξουν στον μικρό τελικό (Κυριακή 9/6, 16:00) στο «Αφόνσο Ενρίκες».

Στην αποστολή, ο Σάντος συμπεριέλαβε το σούπερ ταλέντο της Μπενφίκα, μεσοεπιθετικό Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα, αλλά βεβαίως και τον ηγέτη, αρχηγό και πρώτο σκόρερ όλων των εποχών, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η 23άδα της Πορτογαλίας:

Τερματοφύλακες: Μπέτο (Γκεζτέπε), Ζοσέ Σα (Ολυμπιακός), Ρουί Πατρίσιο (Γουλβς)

Αμυντικοί: Ζοάο Κανσέλο (Γιουβέντους), Ζοσέ Φόντε (Λιλ), Πέπε (Πόρτο), Μάριο Ρουί (Νάπολι), Νέλσον Σεμέδο (Μπαρτσελόνα), Ραφαέλ Γκερέιρο (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Ρούμπεν Ντίας (Μπενφίκα)

Μέσοι: Μπρούνο Φερνάντες (Σπόρτινγκ Λ.), Ντανίλο Περέιρα (Πόρτο), Ζοάο Μουτίνιο (Γουλβς), Πίτσι (Μπενφίκα), Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς), Γουίλιαμ Καρβάλιο (Μπέτις)

Επιθετικοί: Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Γκονσάλο Γκέδες (Βαλένθια), Ράφα Σίλβα (Μπενφίκα), Ζοάο Φέλιξ (Μπενφίκα), Ντιέγκο Σόουζα (Μπράγκα), Ντιόγκο Ζότα (Γουλβς), Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)

Nations LeagueποδόσφαιροΟλυμπιακόςΠορτογαλίαΖοσέ Σα