Αθλητισμός|23.05.2019 17:58

Ρολάν Γκαρός: Ενα βήμα μακριά απ' το κυρίως ταμπλό η Γραμματικοπούλου

Newsroom

Ενα βήμα μακριά από την πρώτη παρουσία της σε Γκραν Σλαμ βρίσκεται η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Το νούμερο δύο του γυναικείου ελληνικού τένις πίσω από την Μαρία Σακκάρη και 193 στην παγκόσμια κατάταξη ξεπέρασε το εμπόδιο της Βρετανίδας Χέδερ Γουότσον (Νο. 103) στον β' προκριματικό γύρο του Ρολάν Γκαρός κι εφόσον νικήσει και την Αμερικανίδα Μπάρμπαρα Λεπτσένκο θα κάνει τριπλή την ελληνική εκπροσώπηση στο γαλλικό όπεν, όπου ήδη έχουν κλείσει θέση για τον α' γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη. 

Η Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε 7-5 το πρώτο σετ και έχασε 6-7 (6) στο τάι μπρέικ, στο τρίτο σετ βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς η Γουότσον που αρχικά προηγήθηκε με 0-3 γκέιμ και στη συνέχεια με 3-5 έχασε δύο ματς πόιντ. Η Ελληνίδα τενίστρια αντέδρασε και εν τέλει επικράτησε με 7-6 (3) έπειτα από μια επική μάχη 2 ωρών και 44 λεπτών!

Η Λεπτσένκο βρίσκεται στο 130 του world ranking και στο 19 του ταμπλό των προκριματικών και επικράτησε στον β' γύρο της Ελβετίδας Ρομίνα Οπράντι με 2-0 σετ (6-1, 6-1).

Roland GarrosΒαλεντίνη ΓραμματικοπούλουΤένις