Αθλητισμός|23.05.2019 19:44

ΕΣΑΚΕ: «Δεν αλλάζει η βαθμολογία, τα πλέι οφ συνεχίζονται κανονικά»

Newsroom

Σε περίοδο έντονης αναταραχής βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ. Νωρίτερα ενημερωθήκατε για την τυπική γνωστοποίηση του υποβιβασμού του Ολυμπιακού. Από τον ΕΣΑΚΕ ξεκαθαρίστηκε πάντως, ότι παρά τα όσα συμβαίνουν, τα πλέι οφ θα συνεχιστούν κανονικά ως έχουν.

«Τα πλέι οφ συνεχίζονται ως έχουν με βάση την επικυρωμένη βαθμολογία της κανονικής περιόδου και χωρίς την αντικατάσταση ομάδας όπως ορίζει η απόφαση του αθλητικού δικαστή», ήταν η επίσημη θέση που εκφράστηκε μέσω της διοργανώτριας Αρχής.

Ουσιαστικά το... μπλέξιμο προέκυψε λόγω της διατύπωσης στην απόφαση του υποβιβασμού του Ολυμπιακού. Το πρόβλημα εντοπίζεται στη φράση «ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε (ο Ολυμπιακός) κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο», η οποία δημιούργησε εικασίες περί ενδεχόμενης ανατροπής του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου και ουσιαστικά ακύρωσης των πλέι οφ.

Παρ’ όλα αυτά η θέση που διατυπώνει ο ΕΣΑΚΕ, σε συνεννόηση προφανώς με τη νομική υπηρεσία του, είναι κατηγορηματική: «Τα πλέι οφ συνεχίζονται κανονικά με βάση την βαθμολογία που επικυρώθηκε από το Δ.Σ. και δεν θα υπάρξει αντικατάσταση ομάδας, όπως ορίζει σαφώς η απόφαση της αθλητικού δικαστή».

Ως εκ τούτου το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά. Αλλωστε για να υπάρξει οποιοδήποτε ενδεχόμενο αλλαγής των δεδομένων, θα πρέπει να γίνει προσφυγή κατά της δικαστικής απόφασης. Και ο μόνος που μπορεί να κάνει τέτοια προσφυγή είναι ο Ολυμπιακός. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το θέμα αυτό το ενδεχόμενο.

μπάσκετΕΣΑΚΕΟλυμπιακός