Αθλητισμός|23.05.2019 20:02

ΠΑΟΚ: Οι απώλειες Βαρέλα και Σάχοφ σε αριθμούς

Αντώνης Τσακαλέας

Φερνάντο Βαρέλα και Εβγέν Σάχοφ δε θα είναι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ από τη πρώτη Ιουλίου του 2019, όταν και τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει στα μισά του 2016, θα έχουν ολοκληρωθεί. Τόσο ο κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι όσο και ο μέσος από την Ουκρανία αποτέλεσαν σημαντικά «γρανάζια» στη πορεία των «ασπρόμαυρων» προς την κατάκτηση τεσσάρων τίλων σε αυτή τη τριετία.

Από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι και σήμερα, ο ΠΑΟΚ έδωσε συνολικά 154 επίσημους αγώνες σε πρωτάθλημα (90), κύπελλο (30), Πλέι οφ (6) και Ευρώπη (28). Ο Φερνάντο Βαρέλα αγωνίστηκε στους 119 εξ' αυτών, μετρώντας 5 γκολ και 5 ασίστ. Ο Εβγέν Σάχοφ αγωνίστηκε σε 117 αναμετρήσεις, καταγράφοντας στο ενεργητικό του 21 τέρματα και 7 ασίστ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν ηχεί καλά στα αυτά του Ραζβάν Λουτσέσκου, που έχει πολλάκις σταθεί στη σημασία της ομοιογένειας, ενώ δεν είναι κρύψει ποτέ, όσες φορές και αν είχε ερωτηθεί, πως θα επιθυμούσε την παραμονή των περισσοτέρων εκ των ποδοσφαιριστών των οποίων τα συμβόλαια έληγαν.

Αυτό που πλέον αναμένεται δεν είναι άλλο από τον τρόπο αντίδρασης του ΠΑΟΚ, και την κάλυψη των νέων «κενών» που δημιουργήθηκαν, πλην όσων έχουν ήδη καταγραφεί.

ΠΑΟΚΕβγέν ΣάκχοβΦερνάντο Βαρέλαποδόσφαιρο