Αθλητισμός|24.05.2019 08:20

Formula 1: «Αξιολύπητος ο Χάμιλτον με τον Λάουντα» (vid, pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Νίκι Λάουντα, σε ηλικία 70 ετών το βράδυ της Δευτέρας (20/5) στην Ζυρίχη της Ελβετίας, ο Λιούις Χάμιλτον αφιέρωσε στον Αυστριακό θρύλο της Formula 1 ένα ξεχωριστό μήνυμα στο Instagram. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής, άλλωστε, δεν ξεχνάει ότι ο Λάουντα ήταν αυτός που τον πήγε στην Mercedes, το 2013.

«Φίλε μου, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έφυγες. Θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας, τα γέλια μας, οι μεγάλες αγκαλιές μετά τις νίκες που πετύχαμε μαζί σε κούρσες. Υπήρξε πραγματική τιμή να δουλέψω στο πλευρό σου τα τελευταία εφτά χρόνια. Δεν θα ήμουν καν μέρος αυτής της ομάδας αν δεν ήσουν εσύ. Ο Θεός ας φροντίσει την ψυχή σου. Σε ευχαριστώ που υπήρξες ένα λαμπερό φως στην ζωή μου. Πάντα θα είμαι εδώ για την οικογένειά σου, αν με χρειαστούν. Σε αγαπώ. Ο παντοτινός σου φίλος, Λιούις. Είσαι μοναδικός. Εφυγες υπερβολικά νωρίς. Ζεις στις καρδιές μας. Αναπαύσου εν ειρήνη» έγραψε ο Χάμιλτον, ανεβάζοντας φωτογραφία με μια από τις πολλές αγκαλιές του με τον Λάουντα.

Στις πρώτες ημέρες του Γκραν Πρι του Μονακό (26/5), όμως, ο Χάμιλτον απέφυγε να πάει στην κεντρική συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να αποφύγει ερωτήσεις για τον Λάουντα. Παρ’ ότι ο Βρετανός ζήτησε συγνώμη και υποστήριξε ότι είναι συντετριμμένος (στην θέση του, η Mercedes έστειλε τον Βάλτερι Μπότας), πολλοί ήταν αυτοί που του άσκησαν σκληρή κριτική.

Μεταξύ αυτών ο Βρετανός πρώην πιλότος Τζον Γουάτσον, ο οποίος στην καριέρα του κέρδισε πέντε Γκραν Πρι και το 1982, με McLaren, τερμάτισε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πέντε βαθμούς πίσω από τον Κέκε Ρόζμπεργκ και ισόβαθμος με τον Ντιντιέ Πιρονί.

«Είναι αξιολύπητο. Θα μου άρεσε να μάθω πως μπορεί να το δικαιολογήσει αυτό. Ο Λιούις θα έπρεπε να είχε μιλήσει, ως ένδειξη σεβασμού. Το να είναι τόσο άσχημα, ώστε να μην μπορείς να μιλήσεις για τον θαυμασμό σου και για το πώς σε βοήθησε ο Νίκι είναι αξιολύπητο» είπε χαρακτηριστικά ο Γουάτσον, προσθέτοντας πως «αν είχαν αντιστραφεί οι ρόλοι, ο Νίκο θα έλεγε στον Τύπο, με τον ευθύ του χαρακτήρα, το πόσο σπουδαίος πιλότος και πρωταθλητής ήταν ο Λιούις».

Παρέα με τον Κριστιάνο

Παρά την κακή ψυχολογική του κατάσταση (;), πάντως, ο Χάμιλτον δεν είχε κανένα πρόβλημα να φιλοξενήσει στο paddock της Mercedes τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μαζί με την σύντροφό του, Χεορχίνα Ροντρίγκες, και τον μεγάλο του γιο, Κριστιάνο τζούνιορ, ο οποίος μάλιστα είχε την ευκαιρία να μπει στο μονοθέσιο του Χάμιλτον.

 

Το κράνος του Φέτελ αφιερωμένο στον Λάουντα

Στην σκιά του καθιερωμένου σόου που «κουβαλάει» το συγκεκριμένο Γκραν Πρι, ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari τιμάει τη μνήμη του Λάουντα με το όνομα του γραμμένο στο κράνος και στο μονοθέσιό του, ενώ η Mercedes φέρει στο μπροστινό της μέρος την υπογραφή του και το «Σ’ ευχαριστούμε Νίκι» στα γερμανικά.

Εκτός από τις δύο «ομάδες» του, βεβαίως, και άλλοι οδηγοί και ομάδες τιμούν τη μνήμη του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και ενός εκ των μεγαλύτερων θρύλων στην ιστορία της Formula 1.

Την Τετάρτη (29/5), η σορός του Νίκι Λάουντα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην γενέτειρά του, την Βιέννη, ενώ η κηδεία του θα γίνει σε στενό, οικογενειακό κύκλο.

Νίκι ΛάουνταΚριστιάνο ΡονάλντοFormula 1Λιούις Χάμιλτον