Αθλητισμός|24.05.2019 10:31

Ligue 1: «Ποντάρω τον Πύργο του Αϊφελ ότι ο Νεϊμάρ θα μείνει»

Αλέξανδρος Λοθάνο

Νεϊμάρ και Ντάνι Αλβες είναι «αυτοκόλλητοι» και ο ένας γνωρίζει πολύ καλά τι σκέφτεται ο άλλος. Οταν, λοιπόν, ο βετεράνος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ κλήθηκε να σχολιάσει αν ο συμπατριώτης και φίλος του θα παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από σίγουρος.

«Αν θα πόνταρα ένα δείπνο ότι ο Νεϊμάρ μένει. Μπα, αυτό είναι λίγο. Ποντάρουμε τον Πύργο του Αϊφελ;» ήταν η απίθανη απάντηση – πρόκληση του καλαμπουρτζή Ντάνι στον δημοσιογράφο του «ESPN» που τον ρώτησε σχετικά.

«Ακόμα δεν έχει τελειώσει την δουλειά του εδώ. Στην ζωή πρέπει να αρπάζεις τους στόχους, να τους φέρνεις σε πέρας και μετά να κάνεις ό, τι γουστάρεις» πρόσθεσε σχετικά ο Αλβες, ο οποίος έκλεισε την πόρτα τόσο της Ρεάλ («αν με πάρει τηλέφωνο να με ρωτήσει για τον Νεϊμάρ, θα της πω όχι»), όσο και της πρώην ομάδας του, αλλά και του «Νέι», την Μπαρτσελόνα («θεωρώ ότι οι άνθρωποί της δεν θα παραδεχθούν ποτέότι τον χρειάζονται»).

Εφυγε χωρίς (;) άδεια

Ο Νεϊμάρ έχει προ πολλού το μυαλό του στο Copa America που θα διεξαχθεί στην Βραζιλία (14 Ιουνίου – 7 Ιουλίου), αφού συν τοις άλλοις έχασε τα τελευταία ματς του γαλλικού πρωταθλήματος λόγω τιμωρίας.

Την Πέμπτη (23/5), μάλιστα, δεν συμμετείχε καν στην προπόνηση των πρωταθλητών Γαλλίας και έφυγε για την Βραζιλία, ώστε να ενσωματωθεί νωρίτερα στην προετοιμασία της «Σελεσάο», χωρίς όμως να έχει πάρει την άδεια του προπονητή του, Τόμας Τούχελ!

«Ο Νεϊμάρ απελευθερώθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν για να φύγει. Οχι, όχι από εμένα» υποστήριξε αρχικά ο Γερμανός, διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι μια αθλητική απόφαση και δεν αφορά εμένα να πάρω την απόφαση να τον απελευθερώσω ή όχι».

Ο Τούχελ πολιορκήθηκε από τους δημοσιογράφους για το μέλλον, τόσο του Νεϊμάρ, όσο και του Κιλιάν Μπαπέ. Ο τεχνικός της Παρί ήταν αινιγματικός, λέγοντας σχετικά ότι «εγώ τους θέλω εδώ την επόμενη σεζόν, αλλά αν αυτό δεν συμβεί, θα βρούμε λύσεις».

Η Παρί, βεβαίως, δεν θέλει να αποχωριστεί τα δύο μεγαλύτερα της αστέρια, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης ήδη φέρεται να κάνει κινήσεις προς τον 20χρονο Γάλλο φαινόμενο. Ο πρόεδρος της «Βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, ήρθε σε επαφή με τον πατέρα και μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις, με προοπτική πάντως να κυνηγήσουν το μεταγραφικό «μπαμ», για το καλοκαίρι του 2020.

Παρί Σεν ΖερμένΝεϊμάρΡεαλ ΜαδρίτηςΚιλιάν ΜπαπέποδόσφαιροΝτάνι Αλβες