Αθλητισμός|24.05.2019 03:23

Η πρωταθλήτρια του σκουός πήρε έπαθλο και έναν δονητή

Κώστας Ασημακόπουλος

Την έντονη αντίδραση των αθλητριών και όχι μόνο που αγωνίστηκαν στο κορυφαίο τουρνουά σκουός στο Οβιέδο της Ισπανίας προκάλεσε η έμπνευση του χορηγού της διοργάνωσης να δώσει δώρα από τα προϊόντα της εταιρείας. Μεταξύ αυτών και δονητές προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και των αθλητριών που κατέκτησαν τους τίτλους σε κάθε κατηγορία.

Η νικήτρια στην κατηγορία γυναικών Ελισάμπετ Σάντο δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια της και στην απονομή και στις αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ τα σχόλια στα social media ήταν επικριτικά για την τον σύλλογο σκουός Οβιέδο κλαμπ που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης.

Μάλιστα η πλειοψηφία των αθλητριών έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον σύλλογο αλλά και στις τοπικές αθλητικές αρχές κατηγορώντας τους διοργανωτές για σεξισμό και υποτίμηση του γυναικείου φύλου.

«Είμαι σοκαρισμένη και έκπληκτοι. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να αγωνιστούμε. Στο μυαλό μας είχαμε όλες την πρώτη θέση και περιμέναμε μία καλύτερη επιβράβευση. Είναι υποτιμητικό για το άθλημα και κυρίως για όλες τις γυναίκες αυτό που συνέβη και πρέπει άμεσα να αλλάξει», είπε η Σάντο.

Το θέμα έφτασε μέχρι και την ηγεσία αθλητισμού της Ισπανίας η οποία όμως δε μπορεί να επιβάλει ποινές στην διοργανώτρια ομάδα καθώς τα προϊόντα είναι ευρείας κυκλοφορίας.

ΣκουόςΣποργυναικείος αθλητισμόςσεξισμόςδονητής