Αθλητισμός|24.05.2019 10:31

Πικέ: «Διαχρονικός εφιάλτης για εμάς το Ανφιλντ»

Αλέξανδρος Λοθάνο

Οταν μιλάει, δεν μασάει τα λόγια του, έστω και αν αυτό του στοιχίζει αρκετές φορές. Για πρώτη φορά, ο Ζεράρ Πικέ τοποθετήθηκε δημοσίως για τον ταπεινωτικό αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League από την Λίβερπουλ, με το βαρύ 4-0 στο «Ανφιλντ».

«Οταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι όλα ή σχεδόν όλα πήγαν λάθος. Πιστεύω ότι, σε ψυχολογικό επίπεδο, κάποιους τους επηρέασε αυτό που συνέβη στην Ρώμη (σ.σ. ο περυσινός αποκλεισμός από την Ρόμα στα προημιτελικά, με το γκολ του Κώστα Μανωλά), γιατί το είχαμε πολύ πρόσφατο» υποστήριξε ο Καταλανός κεντρικός αμυντικός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El País».

«Ηταν σίγουρα ένα μπλοκάρισμα του μυαλού, αλλά έλειψε και ποδόσφαιρο. Ελειψαν όλα. Και εκείνοι πίεσαν πολύ ψηλά, με πολλή ένταση. Το «Ανφιλντ» έπαιξε και αυτό τον ρόλο του… Δεν φανήκαμε ικανοί. Δυσκολευτήκαμε πολύ να σηκωθούμε ψυχολογικά, γιατί περνούσαν οι μέρες και δεν ξεχνούσες την ήττα. Είναι μια πτώση που θα μείνει διαχρονική. Αλλά πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά» συμπλήρωσε.

Αυτό το βήμα, η Μπαρτσελόνα φιλοδοξεί να το κάνει στον τελικό του Κυπέλλου (Σάββατο 25/5, 22:00) κόντρα στην Βαλένθια, κυνηγώντας το δεύτερο διαδοχικό νταμπλ επί εποχής Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Πικέ στηρίζει το στιλ παιχνιδιού με τον «Τσινγκούρι» στον πάγκο και θεωρεί ότι ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού έχει κάνει εξαιρετική διαχείριση του ρόστερ, εξηγώντας όμως ότι «οι φίλοι της Μπαρτσελόνα είμαστε πολύ απαιτητικοί και μας αρέσει να κάνουμε τα πράγματα στην εντέλεια. Πλέον δεν είναι η νίκη, αλλά πως έρχεται αυτή. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ο Βαλβέρδε θέλει να παίξει το ίδιο στιλ της εποχής Γκουαρδιόλα».

Ενόψει της νέας σεζόν, η Μπαρτσελόνα ενισχύθηκε με τον μέσο Φρένκι ντε Γιονγκ, ενώ προσπαθεί να αποκτήσει από τον Αγιαξ και τον κεντρικό αμυντικό Ματάις ντε Λιχτ, ο οποίος σε βάθος χρόνου θα κληθεί να καλύψει το κενό του Ζεράρ Πικέ (32 ετών πλέον), όταν αυτός αποσυρθεί.

«Είναι παίκτες που κατανοούν το ποδόσφαιρό μας, γιατί έχουμε πιει από την ίδια πηγή, αυτή του Κρόιφ. Ο Ντε Λιχτ έχει πολλές αρετές, αν λάβουμε υπόψη και πόσο νεαρός είναι. Και ο Ντε Γιονγκ έχει λαμπρό μέλλον. Ενθουσιάζει για τον τρόπο που κατανοεί το παιχνίδι» τόνισε σχετικά ο Πικέ.

Ζεράρ ΠικέποδόσφαιροΛίβερπουλChampions LeagueΜπαρτσελόνα