Αθλητισμός|24.05.2019 11:01

ΠΑΟΚ: Σε αυτούς έχει βάλει «πωλητήριο»

Αντώνης Τσακαλέας

Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού θα είναι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που πέρασαν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν τη πόρτα της εξόδου με τη μορφή δανεισμού, και θα επιστρέψουν για να παραμείνουν. Οι μόνοι που τη δεδομένη χρονική στιγμή θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα είναι οι Λάζαρος Λάμπρου και Νίκος Μελίσσας, μετά την αγωνιστική εικόνα που είχαν στη Φορτούνα Σιτάρντ και τη Λάμια αντίστοιχα.

Στους περισσότερους θα μπει πωλητήριο, προκειμένου όχι μόνο να βρουν νέα στέγη, αλλά αυτή τη φορά να φέρουν και χρήματα στα ταμεία του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στη κορυφή της συγκεκριμένης λίστας δεν είναι άλλος από τον Ευθύμη Κουλούρη. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο τίτλος του πρώτου σκόρερ της Super League Σουρωτή πήγε σε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, με την διαφορά πως ο Κουλούρης πήρε τη σκυτάλη από τον Πρίγιοβιτς αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ατρομήτου. Ο 23χρονος επιθετικός την Σκύδρα έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον ομάδων σε Βέλγιο και Γερμανία, χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο εκπρόσωπός του, Πολ Κουτσολιάκος. Η περίπτωση του Αμρ Ουάρντα είναι ιδιαίτερη καθώς από τη μια οι «ασπρόμαυροι» του έχουν γνωστοποιήσει πως παραχωρείται προκειμένου να αναζητήσει ομάδα, από την άλλη στην εγχώρια αγορά το όνομά του κάνει «γκελ», με τον Παναθηναϊκό να εξετάζει τη περίπτωσή του, αλλά με τη μορφή δανεισμού.

Στους «πράσινους» αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν ο Εργκούς Κάτσε, που είχε παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς, η οποία δεν ενεργοποιήθηκε. Ο Αλβανός μέσος, που έχει περάσει τα δυο από τα τέσσερα τελευταία χρόνια εκτός Τούμπας, ετοιμάζεται για την οριστική του αποχώρηση από τους «ασπρόμαυρους».

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» γνωρίζουν πως όλες αυτές οι περιπτώσεις απαιτούν χρόνο και σωστούς χειρισμούς από όλες τις πλευρές, και στόχος τους είναι να μπορέσουν να έχουν κοινή γραμμή πλεύσης με κάθε έναν από τους ποδοσφαιριστές που θα βγουν στην αγορά.

Οπως είναι αντιληπτό, το βάρος θα πέσει στην υπόθεση Κουλούρη. Στο συμβόλαιο του Ελληνα επιθετικού υπάρχει η ρήτρα των 7 εκ. Ευρώ που άπαντες αναγνωρίζουν πως θα είναι δύσκολο να καλυφθεί, και θα πρέπει να βρεθεί η κοινή γραμμή ομάδας και ποδοσφαιριστή για τα τη προφορά που κάνει τους «ασπρόμαυρους» να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου στον Κουλούρη. Η εκτελεστική δεινότητα που έδειξε φέτος (25 γκολ σε 35 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις) σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του αποτελούν δυο σημαντικά διαπραγματευτικά «ατού» για τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚποδόσφαιρο