Αθλητισμός|30.04.2026 23:38

Euroleague: Επιβλητική εμφάνιση της Φενέρ και 2-0 επί της Ζαλγκίρις

Newsroom

Η Φενέρμπαχτσε έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Με επιβλητική εμφάνιση απέναντι στη Ζάλγκιρις Κάουνας, έφτασε στο 86-74, έκανε το 2-0 στα playoffs της EuroLeague και πλέον μεταφέρει την πίεση στους Λιθουανούς.

Το ματς δεν άφησε πολλά ερωτήματα. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, και κάτοχος του τίτλου, επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό της, «έχτισε» διαφορά που άγγιξε τους 20 πόντους και τη διατήρησε χωρίς ιδιαίτερη πίεση μέχρι το τέλος. Ο έλεγχος του παιχνιδιού ήταν συνεχής, με σωστές επιλογές στην επίθεση και σταθερότητα στην άμυνα.

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκε ο Νικολό Μέλι, που έδωσε λύσεις με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, οδηγώντας επιθετικά την ομάδα του σε κρίσιμα σημεία. Συνολικά, η Φενέρ λειτούργησε ως σύνολο, με ισορροπία και βάθος, στοιχεία που της επιτρέπουν να διαχειρίζεται τέτοιες σειρές με ωριμότητα.

Από την άλλη, η Ζάλγκιρις δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό. Παρά τις προσπάθειες να μειώσει τη διαφορά, δεν βρήκε ποτέ τη σταθερότητα που θα της επέτρεπε να απειλήσει ουσιαστικά.

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο Κάουνας, όπου η Φενέρμπαχτσε θα έχει την ευκαιρία να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση και να κλείσει θέση στο Final 4 της Αθήνας, προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): Μπάλντουϊν 11 (3), Μέλι 17 (1), Χόρτον-Τάκερ 2, Ντε Κολό 16 (4), Μπιμπέροβιτς 15 (3), Γιαντούνεν 13 (1), Χολ 3 (1), Σίλβα 4, Μπιρτς 5

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Μασιούλις): Γουϊλιαμς-Γκος 7, Φρανσίσκο 11 (1), Ράιτ 16, Μπραζντέικις 2, Γκλεντράιτις 2, Τουμπέλις 16, Λο 3 (1), Σλέβα 3 (1), Μπιρούτις 6, Μπουτκεβίτσιους, Ουλανόβας 8 (2)

ΕΘΝΟΣΠΟΡΦενέρμπαχτσεEuroleagueΖαλγκίριςειδήσεις τώρα