Αθλητισμός|02.05.2026 20:30

Formula 1: Δυναμικό come back της McLaren με νίκη του Νόρις και 1-2 στο Sprint Race του Μαϊάμι

Newsroom

Ο Λάντο Νόρις έκανε επίδειξη δύναμης στο Μαϊάμι! Οδήγησε τη McLaren σε έναν εμφατικό θρίαμβο στο Sprint Race της Formula 1, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η βρετανική ομάδα επιστρέφει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου μετά τη διακοπή.

Στον αγώνα των 19 γύρων στο τέταρτο γκραν πρι της σεζόν, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν κυρίαρχος από την εκκίνηση μέχρι την καρό σημαία. Με την αναβαθμισμένη MCL40, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, χτίζοντας σταθερά διαφορά και ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό.

Η McLaren πανηγύρισε το πρώτο φετινό 1-2, με τον Όσκαρ Πιάστρι να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, 3,7 δευτερόλεπτα πίσω, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική άνοδο της ομάδας. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari, σε έναν αγώνα που ανέδειξε τη μεγαλύτερη ισορροπία δυνάμεων στο grid.

Τη βαθμολογούμενη οκτάδα συμπλήρωσαν οι Αντονέλι, Ράσελ, Φερστάπεν, Χάμιλτον και Γκασλί, σε ένα σπριντ που επιβεβαίωσε ότι το φετινό πρωτάθλημα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η 8άδα του Sprint Race

  1. Νόρις – 8 βαθμοί
  2. Πιάστρι – 7 βαθμοί
  3. Λεκλέρ – 6 βαθμοί
  4. Αντονέλι – 5 βαθμοί
  5. Ράσελ – 4 βαθμοί
  6. Φερστάπεν – 3 βαθμοί
  7. Χάμιλτον – 2 βαθμοί
  8. Γκασλί – 1 βαθμός

Βαθμολογία οδηγών

  1. Αντονέλι – Mercedes – 75
  2. Ράσελ – Mercedes – 68
  3. Λεκλέρκ – Ferrari – 55
  4.  Χάμιλτον – Ferrari – 43
  5. Νόρις – McLaren – 33
  6. Πιάστρι – McLaren – 28
ΕΘΝΟΣΠΟΡMcLarenΣαρλ ΛεκλέρκΌσκαρ ΠιαστρίFormula 1GP ΜαϊάμιFerrariΛάντο Νόρις