Εμμανουήλ Καραλής: Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά του Δημήτρη Κυτέα
Κώστας ΑσημακόπουλοςΣοβαρή καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Κυτέα φέρεται να έχει κάνει ο πρωταθλητής του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής.
Ο 19χρονος πρωταθλητής μέσω του δικηγόρου σύμφωνα με το sport24.gr κατέθεσε την καταγγελία στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο.
Καταγγέλλει τον Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του και όχι μόνο και όπως αναφέρει η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το επεισόδιο που έγινε την Τετάρτη 22 Μαΐου στην προπόνηση στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Δημήτρης Κυτέας του επιτέθηκε φραστικά με χαρακτηρισμούς που είχαν ως αποδέκτη τόσο τον ίδιο όσο και τους γονείς του.
«Φωτογραφία με τον μαύρο;».
Τα λόγια το Κυτέα - σύμφωνα πάντα με τον Καραλή - ειπώθηκαν όταν ο Κυτέας απευθυνόμενος προς κορυφαία αθλήτρια που μιλούσε με τον Καραλή της είπε: «Εκτίθεσαι με το να βγαίνεις φωτογραφία με τον μαύρο».
Δεύτερη φορά
Αυτή είναι η δεύτερη καταγγελία του Καραλή για τον Κυτέα. Τον Φεβρουάριο του 2017 η μητέρα του 19χρονου πρωταθλητή του επί κοντώ είχε υποβάλει και πάλι υπόμνημα στον ΣΕΓΑΣ καταγγέλλοντας τον 65χρονο προπονητή για ρατσιστική συμπεριφορά.
Ο Δημήτρης Κυτέας υπήρξε πρωταθλητής του επί κοντώ με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976, ενώ μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας συνέχισε ως προπονητής. Προπονεί τον Κώστα Φιλιππίδη και είναι ομοσπονδιακός προπονητής.
- Κατεδαφίστηκε από τον Ελληνικό Στρατό το κτήριο του Μπάντμιντον στο Γουδή - Είχε καεί τον Ιούλιο
- Ιός Δυτικού Νείλου: Έκτακτοι ψεκασμοί σε 10.000 στρέμματα στην Ανατολική Αττική - Μεγάλης κλίμακας νυχτερινή επιχείρηση
- Ήρωας 19χρονος στην Αργολίδα: Μπήκε σε σπίτι που καιγόταν και απεγκλώβισε ηλικιωμένο ζευγάρι
- Τι κάνει ο άνθρωπος: Ο «εξωγήινος» Καραλής πέρασε τα 6,20μ. σε ένα ασύλληπτο πανελλήνιο ρεκόρ!