Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός στο βόλεϊ ανδρών για δεύτερη σερί σεζόν!
NewsroomΟ Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε τον τίτλο του στη Volley League ανδρών και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική χρονιά και 22η συνολικά στην ιστορία του, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ στην PAOK Sports Arena και κατακτώντας τη σειρά των τελικών με 3-1 νίκες.
Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ολοκλήρωσε τη σειρά χωρίς να χρειαστεί πέμπτος τελικός, μετά το 3-1 στο Μετς στον πρώτο τελικό, την ήττα με 3-0 στη Θεσσαλονίκη στο δεύτερο παιχνίδι και τις δύο συνεχόμενες νίκες που ακολούθησαν. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός πέτυχε και το νταμπλ για πρώτη φορά μετά το 1985.
Τα σετ της αναμέτρησης: 22-25, 34-32, 24-26, 20-25.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο σετ, όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε γρήγορα, βελτίωσε την υποδοχή και το μπλοκ του και πέρασε μπροστά με πρωταγωνιστές τους Νίλσεν και Γιάντσουκ. Οι Πράσινοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος και με μπλοκ των Πρωτοψάλτη και Βουλκίδη έκλεισαν το σετ με 25-22.
Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε μεγάλη μάχη, με τις δύο ομάδες να αλλάζουν συνεχώς προβάδισμα. Ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις με τον Ερνάντες και τον Κόλεφ, άντεξε στα διαδοχικά set ball και τελικά ισοφάρισε σε 1-1 με 34-32.
Στο τρίτο σετ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 5-1 και διατήρησαν προβάδισμα μέχρι τα τελευταία σημεία, όμως ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με σερί πόντων από τους Νίλσεν και Γιάντσουκ. Το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και το καθοριστικό μπλοκ του Σπίριτο πάνω στον Ερνάντες να διαμορφώνουν το 26-24 για το 2-1 στα σετ.
Στο τέταρτο σετ, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μείνει στη διεκδίκηση του τίτλου και προηγήθηκε στα πρώτα σημεία, όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεσή του στο σερβίς και βρήκε κρίσιμους πόντους με τους Νίλσεν, Βουλκίδη και Ανδρεόπουλο. Δύο συνεχόμενοι άσοι του Νίλσεν έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στους «πράσινους», οι οποίοι έκλεισαν το σετ με 25-20 και πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη.
ΠΑΟΚ (Βαλάντης Μαμάης): Τζέντρικ 8 (5/7 επ., 3 μπλοκ), Κοκκινάκης 3 (2/10 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. - 32% άριστες), Κόλεφ 7 (5/11 επ., 2 μπλοκ), Γαλιώτος 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Ερνάντες 25 (22/44 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κοβάσεβιτς 17 (14/33 επ., 3 μπλοκ, 48% υπ. - 35% άριστες) / Μιχελάκης (λ, 60% υπ. - 40% άριστες), Στεφανίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Παπαλεξίου 8 (5/11 επ., 3 μπλοκ), Γιάντσουκ 25 (20/33 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 57% υπ. - 31% άριστες), Νίλσεν 30 (22/41 επ., 4 άσσοι, 4 μπλοκ), Βουλκίδης 7 (6/6 επ., 1 μπλοκ), Σπίριτο 3 (1/3 επ., 2 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 6 (6/20 επ., 55% υπ. - 36% άριστες) / Χανδρινος (λ, 50% υπ. - 39% άριστες), Κασαμπαλής, Ανδρεόπουλος 4 (1/6 επ., 3 μπλοκ, 88% υπ. - 50% άριστες).
- Οι περίεργες κινήσεις του drone στη Λευκάδα και οι σπασμένοι αισθητήρες - Δεν μπορούσαν να σταματήσουν τη μηχανή
- «Σεισμός» στο ΟΑΚΑ για τους Metallica - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μεγάλη συναυλία
- Αυτοκτόνησε η ΑΕΚ στον τελικό του BCL - Έχασε το τρόπαιο μέσα από τα χέρια της από την πεισματάρα Ρίτας
- Ταμίας έκλεψε χιλιάδες ευρώ από πελάτες και διαφήμιζε τις χλιδάτες διακοπές της στο Facebook