Αθλητισμός|09.05.2026 21:39

Super League: Σώθηκε οριστικά η Κηφισιά, μια ανάσα απ' την παραμονή και ο Παναιτωλικός - Συνεχίζεται η μάχη για Αστέρα, Πανσερραϊκό, ΑΕΛ

Newsroom

Η μάχη της παραμονής στη Super League συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, όμως μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής πλέι άουτ η Κηφισιά εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην κατηγορία, ενώ ο Παναιτωλικός έκανε αποφασιστικό βήμα σωτηρίας. Την ίδια ώρα, Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός και ΑΕΛ παραμένουν σε δύσκολη θέση ενόψει των τελευταίων αγωνιστικών.

Στις Σέρρες, η Κηφισιά πέτυχε τεράστια νίκη με ανατροπή απέναντι στον Πανσερραϊκό, επικρατώντας με 2-1 και «σφραγίζοντας» την παραμονή της στη Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 28’ με τον Ίβαν, έπειτα από γύρισμα του Ριέρα, όμως η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Θεοδωρίδης ισοφάρισε στο 63’ μετά από σέντρα του Κονατέ και στο 85’ δημιούργησε το γκολ της ανατροπής για τον Μπένι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Πανσερραϊκός (Ζεράρ Σαραγόσα): Τιναλίνι, Φέλτες, Ντε Μάρκο, Κάλινιν (89΄ Αρμουγκόμ), Λύρατζης, Ομεονγκά, Δοϊράνλης (71΄ Μπεν Σαλάμ), Ριέρα (79΄ Σοφιανός), Τσαούσης (89΄ Μασκανάκης), Καρέλης, Ίβαν

Κηφισιά (Σεμπάστιαν Λέτο): Ραμίρες, Κονατέ, Μποτία (77΄ Σόουζα), Πέτκοφ, Λαρουσί, Έμπο, Αμανί (46΄ Ταβάρες), Ζέρσον (81΄ Σιμόν), Πόμπο (46΄ Ρουκουνάκης), Μπένι, Χριστόπουλος (46΄ Θεοδωρίδης)

Στη Λάρισα, ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτή τη μάχη της παραμονής. Ο Αστέρας πήρε προβάδισμα στο 19’ με τον Μακέντα, μετά από προσπάθεια των Μπαρτόλο και Αλμύρα, όμως η ΑΕΛ βρήκε απάντηση πριν από το ημίχρονο με την κεφαλιά του Πασά στο 39’. Οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο στο δεύτερο μέρος, όμως ο Παπαδόπουλος κράτησε το 1-1 με σημαντικές επεμβάσεις.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Βενετικίδης, Φεριγκρά, Παπαγεωργίου (64΄ Όλαφσον), Μπατουμπινσικά, Ηλιάδης (46΄ Ατανάσοφ), Ρόσιτς, Ναόρ, Πέρες (74΄ Σίστο), Σαγκάλ (83΄ Κακουτά), Τούπτα, Πασάς (83΄ Γκαράτε)

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Αντωνόπουλος): Παπαδόπουλος, Δεληγιαννίδης, Αλάγκμπε, Τριανταφυλλόπουλος, Σίπτσις, Άλχο, Αλμύρας, Έντερ (88΄ Τζανδάρης), Μπαρτόλο (88΄ Καλτσάς), Μακέντα (78΄ Οκό), Κετού (70΄ Μουνιόθ)

Στο Περιστέρι, ο Παναιτωλικός πανηγύρισε τεράστιο «διπλό» απέναντι στον Ατρόμητο με 2-1 και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε μόλις στο 7’ με τον Τσούμπερ και είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι αλλαγές του Γιάννη Αναστασίου άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Ο Μάτσαν ισοφάρισε στο 52’ και στο 62’ ο Γκαρσία ευστόχησε σε πέναλτι, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τους Αγρινιώτες.

Ατρόμητος (Ντούσαν Κέρκεζ): Αθανασίου, Τσιλούλης (67' Κίνι), Σταυρόπουλος, Μήτογλου (86' Αμπαρτζίδης), Ούρονεν, Μίχορλ, Μουτουσαμί, Ουκάκι, Τσούμπερ, Πνευμονίδης (67' Τζοβάρας), Μπάκου

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Κουτσερένκο, Μαυρίας, Γκράναθ, Μλάντεν, Αποστολόπουλος, Εστεμπάν Ντιέγκο (46' Μάτσαν), Σατσιάς (46' Μπουχαλάκης), Κόγιτς, Γκαρσία, Λομπάτο, Σμυρλής (87' Μανρίκε)

Η βαθμολογία

9. Ατρόμητος 40
10. Κηφισιά 37
11. Παναιτωλικός 34
12. Αστέρας Τρίπολης 29
13. Πανσερραϊκός 28
14. ΑΕΛ Novibet 26

Η επόμενη αγωνιστική (8η) - Τρίτη 12 Μαΐου

  • 19:00 Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός
  • 19:00 Κηφισιά - Ατρόμητος
  • 19:00 Παναιτωλικός - ΑΕΛ Novibet
ΠαναιτωλικόςΑτρόμητοςΚηφισιάΑΕΛSuperLeagueΠανσερραϊκόςΕΘΝΟΣΠΟΡειδήσεις τώραΑστέρας Τρίπολης