Αθλητισμός|25.05.2019 20:42

Formula 1: Pole position αφιερωμένη στον Νίκι Λάουντα από τον Χάμιλτον

Newsroom

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ασταμάτητος και πραγματοποιώντας έναν καταπληκτικό γύρο στο φινάλε τον κατατακτήριων δοκιμών του Μονακό πήρε την pole position και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση το μεσημέρι της Κυριακής (26/5). Πίσω του έμειναν ο Μπότας και ο Φερστάπεν, ενώ η Φεράρι για άλλη μια φορά έζησε την... τραγωδία όχι τόσο για την τέταρτη θέση του Φέτελ όσο για το γεγονός ότι... ξέχασε στα πιτς τον Λεκλέρκ, ο οποίος αν και είχε χρόνο δεν βγήκε ποτέ στην πίστα για να βελτιώσει την επίδοσή του! Κάπως έτσι θα ξεκινήσει από τη 16η θέση.

Οι Γκασλί και Μάγκνουσεν ήταν αρκετά καλοί και πήραν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρικιάρντο, Κβίατ, Σάινθ και Αλμπόν.

Πανευτυχής αμέσως μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών ο Λιούις Χάμιλτον αφιέρωσε την επικράτησή του στον μέντορά του Νίκι Λάουντα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε ο ένας τον άλλον, αφιερώνω την pole position στον Νίκι» δήλωσε ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος συμπλήρωσε: «Δεν μετράει πόσες φορές έχει έρθει εδώ, είναι ακόμα ένα όνειρο. Εδώ δίνεις τα πάντα, είναι η δεύτερή μου νίκη εδώ και δεν είναι ότι είμαι αργός! Όλη η δουλειά που κάνουν στο εργοστάσιο μας δίνει ένα εξαιρετικό αμάξι και ήταν μια εξαιρετική μάχη με τον Βάλτερι».

Παράλληλα, ο Χάμιλτον είπε για τη σημασία της pole position: «Η διάθεση να πάρω την pole σήμαινε πολλά για εμένα. Έπρεπε να σκάψω βαθύτερα από κάθε άλλη φορά. Ο γύρος ήταν πανέμορφος νιώθω τέλεια και είμαι ευγνώμων. Είναι μια από τις καλύτερες pole που θυμάμαι. Είχαμε αρκετές επιτυχίες ανά τα χρόνια αλλά δεν θυμάμαι καμία να σημαίνει τόσα πολλά σαν αυτή, είναι μια δύσκολη εβδομάδα για την ομάδα. Και για εμένα είναι ένα δύσκολο σαββατοκύριακο».

Στην αντίπερα όχθη ο Λεκλέρκ ήταν έξαλλος με τη Φεράρι και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν στις κατατακτήριες.«Είχα πολύ χρόνο, η ζυγαριά δεν ήταν το πρόβλημα. Ρώτησα αν είμαστε σίγουροι -ότι έχουμε προκριθεί- και μου είπαν πως "νομίζουμε ότι είμαστε". Ρώτησα αν θα έπρεπε να βγω ξανά για έναν γύρο αλλά στην ουσία δεν υπήρξε απάντηση. Δεν έχω εξήγηση ακόμα, για αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να το δεχθώ. Είχαμε πολύ χρόνο, ακόμα και όταν βγήκαμε από το pits για να ξαναπροσπαθήσουμε. Είχαμε ακόμα αρκετό καύσιμο και χρειαζόταν μόνο να αλλάξουμε ελαστικά. Τίποτα από αυτά δεν ήταν πρόβλημα. Χρειάζομαι κάποιες εξηγήσεις» είπε φανερά ενοχλημένος ο Μονεγάσκος πιλότος.

Δείτε την κατάταξη στις δοκιμές:

T

Λιούις ΧάμιλτονΝίκι ΛάουνταMercedesFormula 1GP ΜονακόFerrari