Αθλητισμός|26.05.2019 08:14

Χάος σε αγώνα νέων Αγιαξ - Φέγενορντ: Ντου χούλιγκαν και διακοπή (vids)

Newsroom

Συμβαίνει και στις... καλύτερες οικογένειες. Συμβαίνει ακόμη και σε αγώνες νέων. Και δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα καθώς ο χουλιγκανισμός και τα φαινόμενα βίας βρίσκονται σε έξαρση σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Το γεγονός μάλιστα ότι οι χούλιγκαν κάνουν την εμφάνισή τους και δρουν σε αναμετρήσεις που αγωνίζονται ομάδες νέων καταδεικνύει πως πλέον δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί.

Η αναμέτρηση του Αγιαξ με τη Φέγενορντ για το πρωτάθλημα νέων στην Ολλανδία δεν διήρκησε περισσότερο από μισή ώρα καθώς χούλιγκαν του Αίαντα επιτέθηκαν σε φίλους (κυρίως συγγενείς παικτών) της φιλοξενούμενης ομάδας μεταξύ των οποίων υπήρχαν και αρκετά παιδιά. Οπως μεταδίδουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης επίθεση δέχθηκαν και τα παιδιά του παλαίμαχου Ολλανδού διεθνούς άσου Ντιρκ Κάουτ, ο οποίος είναι προπονητής στην ομάδα κάτω των 19 ετών της Φέγενορντ και μάταια προσπαθούσε μαζί με τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Ολλανδία και προπονητή του Αίαντα Τζον Χέιτινγκα να τερματίσει τα επεισόδια.

Το παιχνίδι θα έκρινε εν πολλοίς τον τίτλο αλλά προφανώς αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την ένταση και τα επεισόδια που έγιναν στο προπονητικό κέντρο του Αγιαξ, όπου φιλοξενήθηκε η αναμέτρηση.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν έπειτα από μια μεγάλη ευκαιρία της Φέγενορντ οι υποστηρικτές της ομάδας του Ρότερνταμ φώναξαν με αποτέλεσμα να εξαγριώσουν τους φίλους του Αγιαξ που κινήθηκαν εναντίον τους. Ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά το ματς στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια προτού ανακοινώσει την οριστική διακοπή λόγω των επεισοδίων.

«Παρών» στο γήπεδο ήταν και ο γενικός διευθυντής και θρύλος του Αγιαξ και του ολλανδικού ποδοσφαίρου Εντιν Φαν ντερ Σαρ, ο οποίος έσπευσε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Δείτε video με όσα συνέβησαν στο De Toekomst:

T

ποδόσφαιροεπεισόδιαΦέγενορντχούλιγκανΟλλανδίαΑγιαξ