Αθλητισμός|27.05.2019 09:33

Champions League: Η πρωτάρα Αταλάντα και η τελευταία εγγυημένη θέση

Αλέξανδρος Λοθάνο

Παραμύθι με το ιδανικό «έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» για την Αταλάντα στην Ιταλία. Η ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα παίξει στο Champions League, αφού τερμάτισε τρίτη στην Serie A.

Σε ένα συναρπαστικό φινάλε, η Ιντερ νίκησε την Εμπολι, την… έριξε στην δεύτερη κατηγορία, τερματίζοντας αυτή τέταρτη στην βαθμολογία, μόλις έναν βαθμό πάνω από την συμπολίτισσα Μίλαν, η οποία παραμένει εκτός Champions League από το 2014.

Με Αταλάντα και Ιντερ, οι ομάδες που έχουν εγγυημένη θέση στους ομίλους του Champions League είναι 25, με μια θέση να απομένει κενή. Αυτή θα την πάρει η Αρσεναλ, αν κατακτήσει το Europa League κόντρα στην Τσέλσι (Τετάρτη 29/5, 22:00) ή η Λιόν, αν οι «Μπλε» του Λονδίνου σηκώσουν το τρόπαιο στο Μπακού, αφού θα «απελευθερώσουν» μια θέση.

Οι άλλες έξι θέσεις, προκειμένου να συμπληρωθεί η τελική 32άδα, θα καλυφθούν από τα προκριματικά: Τέσσερις από το μονοπάτι των πρωταθλητών, όπου θα συμμετάσχει ο ΠΑΟΚ (ξεκινώντας από τον τρίτο γύρο) και άλλες δύο από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, όπου θα λάβει μέρος ο Ολυμπιακός (ξεκινώντας από τον δεύτερο γύρο).

Λύτρωση της Ζάλτσμπουργκ

Η Αταλάντα είναι η μοναδική πρωτάρα. Από τις ομάδες που ήδη έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους, όμως, ξεχωρίζει και η αυστριακή Ζάλτσμπουργκ, η οποία προκρίθηκε… μέσω του διδύμου των φιναλίστ του Champions League, Λίβερπουλ και Τότεναμ, ύστερα από μια ντουζίνα (!) αποτυχημένες απόπειρες.

Ισπανία: Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια

Αγγλία: Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ

Ιταλία: Γιουβέντους, Νάπολι, Αταλάντα, Ινερ

Γερμανία: Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λειψία, Μπάγερ Λεβερκούζεν

Γαλλία: Παρί Σεν Ζερμέν, Λιλ

Ρωσία: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Λοκομοτίβ Μόσχας

Πορτογαλία: Μπενφίκα

Ουκρανία: Σαχτάρ Ντόνετσκ

Βέλγιο: Γκενκ

Τουρκία: Γαλατάσαραϊ

Αυστρία: Ζάλτσμπουργκ

Champions LeagueΑταλάνταποδόσφαιροSerie AΙντερ