Αθλητισμός|27.05.2019 13:06

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η ομάδα του '99 έριξε 5άρα στην Μπάγερν (vids, pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Οι αναμνήσεις ξύπνησαν με τον πιο όμορφο τρόπο. Είκοσι χρόνια μετά την απίθανη ανατροπή επί της Μπάγερν Μονάχου, στον ιστορικό τελικό του Champions League στην Βαρκελώνη, οι ήρωες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του τρεμπλ αντάμωσαν εκ νέου στο «Ολντ Τράφορντ», ως παλαίμαχοι πλέον.

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, έχοντας ξεπεράσει την εγκεφαλική αιμορραγία που τον ταλαιπώρησε πέρυσι, γνώρισε την αποθέωση (61.175 φίλαθλοι έδωσαν το παρών), όπως και οι ποδοσφαιριστές εκείνης της ομάδας, με Πέτερ Σμάιχελ και Ντέιβιντ Μπέκαμ σε κεντρικό ρόλο.

Ο Ράιαν Γκιγκς, λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Ουαλίας, ήταν ο μεγάλος απών από το (άτυπο και φιλανθρωπικό) «ριπίτ» εκείνου του τελικού, στο οποίο όμως έδωσαν το παρών οι «χρυσοί» σκόρερ Τέντι Σέριγχαμ και Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Μόλις στο πέμπτο λεπτό, ο τωρινός προπονητής της Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ για το εντυπωσιακό 5-0, το οποίο διαμορφώθηκε με γκολ των Ντουάιτ Γιορκ (30’), Νίκι Μπατ (79’), Λουίς Σαχά (85’) και Ντέιβιντ Μπέκαμ (90’).

Ο «Μπεκς», στα 44 του χρόνια, έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση, με τα σχόλια φίλων της Γιουνάιτεντ στο Διαδίκτυο να επισημαίνουν ότι «έπαιζε άνετα σε ΑΥΤΗ την Γιουνάιτεντ»!

Το τώρα...

 

...και το τότε!

παλαίμαχοιΜπάγερν ΜονάχουΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντποδόσφαιροChampions League