Αθλητισμός|28.05.2019 09:05

ΑΕΚ: Το μεταγραφικό πλάνο του Καρντόσο για τη νέα ομάδα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Τυπικές λεπτομέρειες απομένουν για την οριστικοποίηση της πρόσληψης του Μιγκέλ Καρντόσο στην ΑΕΚ. Όπως σας ενημέρωσε το «ethnos.gr», οι Λυσάνδρου, Λυμπερόπουλος ταξίδεψαν στην Πορτογαλία και πήραν την υπογραφή του Πορτογάλου τεχνικού. Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα ο Καρντόσο, ώστε να παρουσιαστεί επίσημα. Ο 47χρονος προπονητής θα συνοδεύεται από τέσσερις συνεργάτες, βοηθό, προπονητή τερματοφυλάκων, γυμναστή και αναλυτή και το συνολικό κόστος για την ΑΕΚ θα αγγίζει τις 800.000 ευρώ ετησίως.

Κατά τις πολύωρες επαφές του Καρντόσο με τους «κιτρινόμαυρους» απεσταλμένους στη Λισαβόνα, συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα για τη νέα ΑΕΚ που θα εμφανιστεί τη νέα σεζόν. Στο αγωνιστικό σχέδιο του Καρντόσο είναι η δημιουργία ενός συνόλου που θα παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, θα έχει την κατοχή της μπάλας και θα ψάχνει μέσα από πολλές πάσες τρόπο να αναπτυχθεί. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται καίριες παρεμβάσεις σε όλες τις γραμμές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του «ethnos.gr», οι μεταγραφικές απαιτήσεις του Καρντόσο δεν διαφέρουν σημαντικά από τον αρχικό σχεδιασμό της ΑΕΚ. Ητοι, την απόκτηση στόπερ, χαφ, ακραίου επιθετικού (ίσως και δύο) και φορ. Το σημαντικό στοιχείο που συνέκλιναν είναι, ότι χρειάζονται παίκτες με ταχύτητα, κίνηση στο χώρο, αξιόπιστη τεχνική κατάρτιση και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από τις πιθανές αποχωρήσεις από το ρόστερ ή την επαναξιολόγηση που θα υπάρξει μετά την περίοδο της προετοιμασίας. Στην ΑΕΚ πάντως, εμφανίζονται έτοιμοι να κάνουν άμεσα τις πρώτες κινήσεις.

Πιθανότατα, η πρώτη κίνηση θα αφορά το κέντρο της άμυνας. Η παρουσία του Βράνιες στην Αθήνα προκαλεί κινητικότητα, καθώς η ΑΕΚ πιέζει τον Βόσνιο και την Αντερλεχτ για να κλείσει άμεσα – θετικά ή αρνητικά – το θέμα. Εάν δεν βρεθεί φόρμουλα, υπάρχει λύση με στόπερ που έχει την έγκριση του Καρντόσο. Στην Ισπανία έκαναν λόγο για τον 27χρονο δεξιό μπακ της Ρεάλ Σαραγόσα, Αλμπέρτο Μπονίτο (24 συμμετοχές φέτος), στο Ιράν για τον φορ της Περσέπολις, Αλι Αλιπούρ (24 ετών, 37 ματς, 15 γκολ και τέσσερις ασίστ). Στην ΑΕΚ πάντως πρώτιστα διέψευσαν κατηγορηματικά σερβικά δημοσιεύματα, περί επιστροφής του Κρίστισιτς στον Ερυθρό Αστέρα έναντι μισού εκατ. Ευρώ.

Όγκνιεν ΒράνιεςΜιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚΝίκος Λυμπερόπουλοςποδόσφαιρο