Αθλητισμός|28.05.2019 09:08

Super League: Τάση υπέρ των πλέι οφ τίτλου για τις θέσεις 1-6

Κώστας Γουλής

Ενα από τα πιο σημαντικά συμβούλια της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (28/5), στα γραφεία της Super League, καθώς θα οριστικοποιηθεί τόσο η δομή του πρωταθλήματος της επόμενης περιόδου όσο και η τελική εισήγηση που θα κάνει ο συνεταιρισμός στην ΕΠΟ για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου.

Αφού επικυρωθούν πρώτα οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων υποδομής (Κ19, Κ17, Κ15) κι εγγραφεί ο Βόλος ως (μοναδικό) νέο μέλος της Λίγκας, στη συνέχεια θα οριστικοποιηθεί το σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου, ως το εναρκτήριο της σεζόν 2019-20.

Ακολούθως θα τεθεί επί τάπητος ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, που πλέον θα έχει 14 ομάδες (και 26 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο). Οι πληροφορίες του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» και του ethnos.gr αναφέρουν πως απ’ τα τρία «μοντέλα» που «κλείδωσαν» ως εισηγήσεις μετά τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Λίγκας την περασμένη εβδομάδα, η πρόταση (Λυσάνδρου) για «ενδιάμεσο» γύρο δεν θα προχωρήσει ως «…δύσκολα εφαρμόσιμη» (αν και θα τεθεί επί τάπητος στο Δ.Σ.) και οι ομάδες θα μπουν σε διαδικασία ψηφοφορίας -με απλή πλειοψηφία- για ένα απ’ τα δύο «μοντέλα» με πλέι-οφ τίτλου-Ευρώπης και πλέι-άουτ παραμονής.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως τα τελευταία 24ωρα υπήρξε μία τάση εντός της Super League υπέρ του «μοντέλου» με πλέι-οφ τίτλου για τις ομάδες απ’ την 1η έως 6η θέση και πλέι-άουτ για τις ομάδες που από την 7η έως τη 14η θέση, για αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων που οδηγούν στη Super League 2. Όλα βεβαίως θα ξεκαθαρίσουν απ’ τις τελικές «ζυμώσεις» ανάμεσα στους μεγάλους του «Big-4», ενώ υπενθυμίζεται πως και στα δύο «μοντέλα» με πλέι-οφ/πλέι-άουτ όλες οι ομάδες θα μπουν στη διαδικασία με τους βαθμούς που ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο.

Από εκεί και πέρα, θα γίνει ευρεία κουβέντα για το Κύπελλο, όπου από πλευράς Λίγκας υπάρχουν δύο προτάσεις, με μονό τελικό: Μία να μπαίνουν οι 14 ομάδες της Super League στο θεσμό από τους «32» και μετά και μία με είσοδο όσων θα αγωνίζονται στα Κύπελλα Ευρώπης απ’ τη φάση των «16», ως «μπόνους». Η εισήγηση θα μεταφερθεί στο συμβούλιο της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (Τετάρτη 29/5), τα μέλη της οποίας θα πάρουν και την τελική απόφαση…

Κύπελλο ΕλλάδοςΔ.Σ.ΕΠΟSuperLeague