Αθλητισμός|28.05.2019 00:18

Μπαρτσελόνα: Φαβορί ο Μαρτίνεθ για «αντί – Βαλβέρδε»!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ο Καταλανός (έχει την σημασία του…) Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είναι το φαβορί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, εφόσον αποχωρήσει τελικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τα καταλανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν το βράδυ της Δευτέρας (27/5) ότι ο σύλλογος της Βαρκελώνης ήρθε σε επαφή με τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Βελγίου (κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του περασμένου καλοκαιριού), ο οποίος φάνηκε θετικός στην προοπτική να καθίσει στον πάγκο των «Μπλαουγκράνα».

Ο 45χρονος προπονητής, με θητεία σε Σουόνσι, Γουίγκαν και Εβερτον, προτού αναλάβει τους «Κόκκινους Διαβόλους» το 2016, δηλώνει λάτρης της «φιλοσοφίας Κρόιφ» και έχει αποδείξει ότι μπορεί να χειριστεί αποδυτήρια με πολλά αστέρια, έστω και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Το όνομα του Μαρτίνεθ φέρεται να έχει τις περισσότερες συμπάθειες στην διοίκηση της Μπάρτσα, στην λίστα της οποίας υπάρχουν αρκετά ακόμα ονόματα, αλλά πιο κάτω από τον Καταλανό: Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Ρόναλντ Κούμαν, Ουνάι Εμερι και Λοράν Μπλαν.

Αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε τελικά αποχωρήσει και ο Μαρτίνεθ πει το «ναι», θα είναι ο πρώτος Καταλανός προπονητής της Μπαρτσελόνα, μετά τον αείμνηστο Τίτο Βιλανόβα (σεζόν 2012-13), τον οποίο διαδέχθηκαν Χεράρδο Μαρτίνο, Λουίς Ενρίκε και Βαλβέρδε.

ποδόσφαιροΜπαρτσελόναΕρνέστο ΒαλβέρδεΡομπέρτο ΜαρτίνεθLa Liga