Αθλητισμός|28.05.2019 09:20

Επικό: Ο Ζινεντίν Ζιντάν παίζει… ράγκμπι! (vids, pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Για τέσσερα χρόνια (1992-96), ο Ζινεντίν Ζιντάν μεγαλούργησε (και) ως παίκτης της Μπορντό στο «Σαμπάν Ντελμάς». Μετά από 23 χρόνια, ο «Ζιζού» επέστρεψε στο άλλοτε σπίτι του και έπαιξε ποδόσφαιρο, αλλά και… ράγκμπι (!), σε φιλανθρωπικό αγώνα (από 45 λεπτά το κάθε άθλημα).

Στο πλευρό του, ο Ντιντιέ Ντεσάν, παλιός του συμπαίκτης και παγκόσμιος πρωταθλητής ως παίκτης και προπονητής με την Γαλλία, ο Λοράν Μπλαν, ο Ζαν Πιέρ Παπέν και ο Πασκάλ Ολμετά, μεταξύ άλλων.

Ο... θρυλικά τρομακτικός Σεμπαστιάν Σαμπάλ ήταν η «σημαία» των παικτών του ράγκμπι, σε ένα απολαυστικό παιχνίδι όπου «κοντραρίστηκαν» η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1998 (ποδόσφαιρο) και η δευτεραθλήτρια κόσμου του 1999 (ράγκμπι).

Γκεστ σταρ ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος στα 69 του χρόνια έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, όπως επιβεβαίωσε και η ανεπιτυχής προσπάθεια του Ζιντάν να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσει το χέρι του!

«Ντρίμπλα» για τον Μπαπέ

Μετά τον φιλανθρωπικό αγώνα, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 23 χιλιάδες φιλάθλους στο γήπεδο, ο Ζιντάν πολιορκήθηκε από τους δημοσιογράφους, αφού συν τοις άλλοις έχει και την ιδιότητα του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο «Ζιζού», λοιπόν, ρωτήθηκε για τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος φέρεται να απασχολεί μεταγραφικά την «Βασίλισσα». Αρχικά, ο Ζιντάν απάντησε με ένα ξεκάθαρο «ο Μπαπέ είναι καλά εκεί που βρίσκεται» και, όταν οι εκπρόσωποι του Τύπου επέμειναν, αρκέστηκε να πει «Κύριες, κύριοι…» και έφυγε!

T

Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, υποστήριξε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι «με τον Ζιντάν δεν έχω μιλήσει για Μπαπέ ή Νεϊμάρ. Ούτε με τον Ζιντάν, ούτε με κανέναν. Ούτε μιλήσαμε με τον Μπαπέ, ούτε θα μιλήσουμε. Ηδη πέρυσι είχαμε πει ότι δεν τον θέλαμε. Και το επαναλαμβάνω και φέτος. Αν μας ενδιαφέρουν κάποιοι παίκτες, θα μιλήσουμε με τους συλλόγους».

Και το 2007, πάντως, έπαιξε ράγκμπι ο Ζιντάν (για τις ανάγκες διαφήμισης) και δεν τα πήγε και… πολύ καλά!

Ρεαλ ΜαδρίτηςΚιλιάν ΜπαπέποδόσφαιροΖινεντίν Ζιντάνράγκμπιφιλανθρωπικό έργο