Αθλητισμός|28.05.2019 09:14

Premier League: Αραβας Σεΐχης αγοράζει τη Νιούκαστλ

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η αραβική εισβολή στην Premier League συνεχίζεται. Μετά τον Σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οποίος αγόρασε και εκτόξευσε την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και τον Σαουδάραβα Αμπντουλάχ μπιν Μουσαέντ, συνιδιοκτήτη της νεοφώτιστης Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, το (αραβικό) «καλό» επί αγγλικού εδάφους δείχνει να τριτώνει.

Ο Σεΐχης Καλέντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν, ο οποίος φέρεται να είναι συγγενής του αφεντικού της Μάντσεστερ Σίτι (πηγές από τους «Πολίτες» το διαψεύδουν και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για Σεΐχη από το Κατάρ), βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά της Νιούκαστλ, έναντι 350 εκατομμυρίων λιρών (περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ)!

Εκπρόσωπος του Σεΐχη, ο οποίος για λόγους διαφάνειας θα είχε πρόβλημα για την αγορά αν όντως είναι συγγενής με τον Μανσούρ, υποστήριξε ότι ο επί δώδεκα χρόνια ιδιοκτήτης του συλλόγου της Βόρειας Αγγλίας, Αμερικανός Μάικ Ασλεϊ, συμφώνησε με την αγοραστική πλευρά και η συμφωνία προχωράει προς την ολοκλήρωσή της.

Ο δρόμος, βεβαίως, είναι ακόμα πολύ μακρύς, αφού πρέπει να προετοιμαστούν τα σχετικά έγγραφα της συμφωνίας και να υποβληθούν στους αρμόδιους της Premier League, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη έγκριση.

Πέρυσι, ο ίδιος Σεΐχης φέρεται να επιχείρησε την αγορά της Λίβερπουλ έναντι του ποσού – ρεκόρ των δύο δισεκατομμυρίων λιρών (2,2 δισεκατομμύρια ευρώ), αλλά από την πλευρά των «Κόκκινων» αναφέρθηκε ότι δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι διαθέτει τις απαραίτητες τραπεζικές εγγυήσεις.

ποδόσφαιροΝιούκαστλPremier League