Αθλητισμός|28.05.2019 23:50

ΠΑΟΚ: Μια χρονιά γεμάτη τίτλους και επιτυχίες σε όλα τα σπορ

Θοδωρής Φελάνης

Η φετινή χρονιά για την οικογένεια του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορική. Παράλληλα με την καταπληκτική πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας που κατέληξε στο νταμπλ, οι επιτυχίες των τμημάτων του Ερασιτέχνη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία,

«Είμαστε υπερήφανοι που σχεδόν το σύνολο των τμημάτων μας βρίσκονται σε μεγάλες κατηγορίες φέρνοντας διακρίσεις στον σύλλογο. Υπάρχει ένας προγραμματισμός που απαιτεί πολύ προσεκτική διαχείριση. Δεν σας κρύβω ότι τις περισσότερες ώρες τις ημέρας ασχολούμαι με τον ΠΑΟΚ και λιγότερο με τη δουλειά μου. Το κόστος λειτουργίας των τμημάτων είναι σημαντικό, σήμερα το δυναμικό του ΠΑΟΚ μόνο σε προπονητές ξεπερνάει τους 100. Οι υποχρεώσεις μας σε ασφαλιστικά ταμεία, αμοιβές είναι επίσης μεγάλες», δηλώνει στο «ethnos.gr» ο Θανάσης Κατσαρής, ίσως ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ο οποίος εκλέγεται σταθερά από το 1999. «Η έλευση του Ιβάν Σαββίδη βοήθησε πάρα πολύ τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, είναι δίπλα μας, κοντά σε όλα τα τμήματα καθώς αντιλαμβάνεται τον σύλλογο ως οικογένεια», λέει.

«Ευλογία ο Ιβάν Σαββίδης για τον σύλλογο»

Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη και εκπρόσωπος του ΑΣ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος από την πλευρά του εξηγεί: «Το οικοδόμημα του Ερασιτέχνη δημιουργήθηκε κυρίως χάρις την μεθοδικότητα και την προσφορά του Θανάση Κατσαρή. Είναι ο άνθρωπος που βοήθησε οικονομικά , είναι αυτός που ελέγχει καθημερινά με χαρτί και μολύβι τα πάντα σχολαστικά ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά τμήμα του ΠΑΟΚ έχοντας ως βασικό στόχο τη νοικοκυροσύνη. O ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή διαθέτει περισσότερα τμήματα από κάθε άλλο σύλλογο».

Οσο για την πολύτιμη συνεισφορά του Ιβάν Σαββίδη συνολικά στον σύλλογο κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο σχολίασε: «Η έλευση του Ιβάν Σαββίδη βοήθησε τον ΠΑΟΚ να ανοίξει ακόμη περισσότερο τα φτερά του. Είναι δίπλα σε όποιο τμήμα χρειαστεί την βοήθεια του. Η συνεργασία του με τον ΑΣ είναι άριστη. Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη  είναι ευλογία για τον σύλλογο»

Βόλεϊ: Κυπελλούχοι οι άνδρες, άνοδο οι γυναίκες

Η αντρική ομάδα του βόλεϊ με πρόεδρο τον Αντώνη Τσαλόπουλο, βρίσκεται σταθερά στις μεγάλες δυνάμεις της ελληνικής πετοσφαίρισης έχοντας στο παλμαρέ της τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα. Στις 20 Απριλίου κατέκτησε το τελευταίο κερδίζοντας στον τελικό του Κυπέλλου τον Ηρακλή.

Νέα εποχή ανέτειλε στο γυναικείο βόλεϊ από την στιγμή που ένα επίλεκτο μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Αμοιρίδης ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Pre League εξασφαλίζοντας την επιστροφή τους στα σαλόνια της Α1. «Θα συνεχίσουμε το ταξίδι. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά η επόμενη αλλά πιστεύω πως θα ζήσουμε μεγάλες χαρές», λέει ο κ. Αμοιρίδης

Πρωτάθλημα πανηγύρισαν και οι Νεάνιδες. Ο ΠΑΟΚ με νίκη στον τελικό του Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος επί του Μαρκόπουλου με 3-0 σετ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος. Αυτός ήταν μάλιστα ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του τμήματος. Πρωταγωνιστικός είναι διαχρονικά κι ο ρόλος της αντρικής ομάδας.

Χάντμπολ: Νταμπλ οι γυναίκες, πρωτάθλημα οι Παίδες

Ονειρική ήταν για το τμήμα του γυναικείου χάντμπολ η φετινή σεζόν με τον Δημήτρη Δημητρούλια να οδηγεί τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του νταμπλ. «Η ομάδα απέδωσε το καλύτερο χάντμπολ της ιστορίας της, τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα, ενώ πρωτίστως, υπήρχε εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα, ανάμεσα σε παίκτριες, προπονητικό τιμ, διοίκηση, αλλά φυσικά και με τον πρόεδρό μας, Θανάση Κατσαρή», είπε ο έφορος του τμήματος Δημήτρης Χασεκίδης

Σημαντική επιτυχία και για την ομάδα παίδων του τμήματος Χάντμπολ που αναδείχθηκε πρωταθλητής αλλά και κυπελλούχος Θεσσαλονίκης. Σταθερά μέσα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος της Handball Premier βρίσκεται φυσικά και η αντρική ομάδα.

Μπάσκετ: Πρωτάθλημα για νεάνιδες και κορασίδες

Οι Κορασίδες του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ με προπονητή τον Νίκο Παπαδόπουλο στέφθηκαν πρωταθλήτριες Θεσσαλονίκης κερδίζοντας στον τελικό του Final 4 τον Αστέρα Ιπποδρομίου. Το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης κατέκτησαν και οι νεάνιδες (με προπονητή τον Βασίλη Μασλαρινό) κερδίζοντας στον τελικό τον Παναθλητικό.

«Συνεχίζουμε την παράδοση που θέλει τα τμήματα υποδομής να παίρνουν πρωταθλήματα. Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή, μέσα από τη συμμετοχή των αθλητριών των τμημάτων υποδομής στην πρώτη ομάδα, με πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο coach, ο Βασίλης Μασλαρινός με όλο το τεχνικό τιμ, δουλεύουν ώστε να προχωρήσουν οι παίκτριες και να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα», δήλωσε ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας Μπάσκετ Κοριτσιών, κ. Θόδωρος Πολυμένης.

Καταπληκτική ήταν και η πορεία της γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης που πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της τερματίζοντας στην 2η θέση.

Ποδόσφαιρο γυναικών: Σταθερά στην κορυφή

Η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών (με χορηγό την «Morris» του Κ. Αμοιρίδη) είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Ελλάδας. Φέτος κατέκτησε το 14ο πρωτάθλημα έχοντας επίσης στην τροπαιοθήκη έξι κύπελλα (με πέντε νταμπλ). «Ο  ΠΑΟΚ είναι καταδικασμένος και στο γυναικείο ποδόσφαιρο να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται πάντα και μόνιμα στην κορυφή . Φέτος αυτός ο στόχος συνδυάστηκε και μ' έναν ακόμα, αυτόν της ανανέωσης της ομάδας με το βλέμμα τουλάχιστον στην επόμενη πενταετία», δηλώνει ο γενικός αρχηγός της ομάδας Κώστας Βαρδαλής.

«Καταφέραμε να κατακτήσουμε στην πρώτη θέση και να πετύχουμε, μάλιστα, ρεκόρ στα γκολ. Ήρθα στον ΠΑΟΚ για να δημιουργήσω, να κρατήσω και να φτιάξω μία ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και δεδομένων», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Πέριτσα Κριστιτς.

Πάλη: Τρίτος σερί τίτλος

Η ομάδα πάλης του ΠΑΟΚ φέτος κατέκτησε το 3ο σερί πρωτάθλημα σε άντρες και έφηβους! «Καταφέραμε ένα τμήμα που ήταν στην αφάνεια, να μετράει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα αντρών, τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα εφήβων. Η ελληνορωμαϊκή πάλη σήμερα είναι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Με αυτή τη δυναμική θα συνεχίσουμε. Αυτοί που είμαστε στο τμήμα θέλουμε τον ΠΑΟΚ παγκόσμιο. Είμαστε σε καλό δρόμο, για μια τεράστια χορηγία, για να έχουμε συνεχή παρουσία στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων», δηλώνει ο έφορος του τμήματος κ. Χάρης Μάλλιος.

Αρση Βαρών: Ξανά πρωταθλητές

Η ομάδα της Άρσης Βαρών του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ο Δικέφαλος κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα  με 581 βαθμούς, με τον Πανελλήνιο να ακολουθεί με 562 βαθμούς και τον Κύδωνα Χανίων με 489 βαθμούς.

Ποδηλασία: Πρωτάθλημα Β. Ελλάδος

Για άλλη μια χρονιά το τμήμα ποδηλασίας του ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε στα δρώμενα του αθλήματος. Στην διάρκεια του πρωταθλήματος Ατομικής Χρονομέτρησης όλων των κατηγοριών και Αντοχής Δρόμου Ανδρών - Παίδων και Γυναικών ο ΠΑΟΚ κατέκτησε 16 μετάλλια και στέφθηκε ξανά Πρωταθλητής Β. Ελλάδος! Ο απολογισμός της παρουσίας στους αγώνες ήταν 16 μετάλλια εκ των οποίων: 9 χρυσά, 5 ασημένια και 2 χάλκινα. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ βραβεύθηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων ως η καλύτερη ομάδα για το 2018.

Ποδόσφαιρο: Σήκωσαν κούπες οι «μεγάλοι» και οι Κ15, Κ19

Στο ποδόσφαιρο πέραν βεβαίως της αντρικής ομάδας που κατέκτησε ένα ιστορικό αήττητο πρωτάθλημα και το Κύπελλο, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν σχεδόν όλα τα ηλικιακά τμήματα υποδομής της ΠΑΕ. Η Κ15 με προπονητή τον Απόστολο Παπαβασιλείου πανηγύρισε το πρωτάθλημα καθώς επικράτησε  στον τελικό του Άρη με 3-1. Η Κ15 του ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της αήττητη(!) ενώ έχει κατακτήσει τρία από τα έξι πρωταθλήματα που έχει διοργανώσει η Super League.

Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε και η Κ19  του Πάμπλο Γκάρσια. Μάλιστα ο τίτλος εξασφαλίσθηκε για τον ΠΑΟΚ εφτά αγωνιστικές πριν από το τέλος! Στον τελικό πήγε και η Κ17 του Αλέξανδρου Αλεξιάδη που έχασε από τον Ολυμπιακό.

Θανάσης ΚατσαρήςΠΑΟΚΕρασιτέχνης