Αθλητισμός|28.05.2019 23:59

«Εμφύλιος» στο επί κοντώ με αφορμή την καταγγελία Καραλή για ρατσιστική συμπεριφορά του Κυτέα

Κώστας Ασημακόπουλος

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κόντρα μεταξύ των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της «ντριμ τιμ» του επί κοντώ. Μία περίπου εβδομάδα μετά την δημοσίευση του θέματος πως ο Εμμανουήλ Καραλής έχει κάνει καταγγελία στον ΣΕΓΑΣ για ρατσιστική συμπεριφορά του ομοσπονδιακού Δημήτρη Κυτέα η υπόθεση λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις.

Από τη μία είναι η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου που πήραν εξ αρχής το μέρος του Εμμανουήλ Καραλή και από την άλλη ο Δημήτρης Κυτέας που απειλεί με μηνύσεις τις δύο κορυφαίες αθλήτριες αλλά και ο αθλητής του Κώστας Φιλιππίδης που κατηγορείται ότι σιώπησε μπροστά στο επεισόδιο. Μάλιστα ο Φιιππίδης εμπλέκει και τον πατέρα του Καραλή, Χάρη κατηγορώντας τον για υβριστική συμπεριφορά.

Ο Κυτέας και ο Φιλιππίδης με δηλώσεις τους στην εφημερίδα Sportday έδωσαν την δική τους διάσταση για να λάβουν απάντηση μέσω social media από τις δύο κορυφαίες άλτριες.

«Θα τις καλέσω στο δικαστήριο»

«Θα ήθελα να ρωτήσω τις δύο αθλήτριες Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου να πουν πότε και που ακριβώς μίλησα με υποτιμητικά λόγια για τον Εμμανουήλ Καραλή, καθώς δια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν πώς δεν είναι η πρώτη φορά. Θα ήθελα να τις καλέσω και στο δικαστήριο να πουν επίσης και αν έχει προσβάλει η οικογένεια του Εμμανουήλ Καραλή τη δική μου και του Κώστα Φιλιππίδη» υποστήριξε ο Έλληνας προπονητής στην εφημερίδα Sportday.

Η απάντηση της Νικόλ

«Με μεγάλη μου χαρά κ. Κυτέα» απάντησε η Νικόλ Κυριακοπούλου μέσω instastory.

Με instastory απάντησε και η Κατερίνα Στεφανίδη σε όσα υποστήριξε ο Κώστας Φιλιππίδης.

«Με έβρισε ο μπαμπάς του Καραλή»

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα σημείωσε στη Sportday: «Μιλάνε για ρατσισμό από πλευράς μου. Ήμουν ο πρώτος που δώρισε σπάικ στον Εμμανουήλ Καραλή και όσες φορές χρειάστηκε του έδωσα κοντάρι για να αγωνίζεται στα πρωταθλήματα. Επίσης μαζί με τον προπονητή μου Δημήτρη Κυτέα τον στηρίξαμε μέσω σεμιναρίων. Αλήθεια δεν είναι ρατσιστικό το γεγονός πως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού του 2017 στο ΣΕΦ μπροστά σε κόσμο στις κερκίδες του σταδίου και ανθρώπων της ομοσπονδίας ο πατέρας του αθλητή, Χάρης, με έβρισε χυδαιότατα και μου έλεγε μεταξύ άλλων "θα πεθάνεις...", "τελείωσες".

«Δεν έχουν γνώση του συμβάντος»

Και συνέχισε λέγοντας: «Σε ό,τι αφορά το περιστατικό το οποίο συνέβη την Τρίτη 21 Μαΐου και όχι στις 22 του μήνα, εγώ και ο Εμμανουήλ Καραλής βρισκόμασταν στο προπονητικό αλλά δεν είχαμε καμία συμμετοχή. Όμως ο Χάρης Καραλής απείλησε τη σωματική ακεραιότητα του προπονητή μου Δημήτρη Κυτέα. Κλείνοντας θέλω να επισημάνω πως ποτέ δεν είχα θέματα ρατσισμού και σέβομαι τους πάντες και τα πάντα και έχω φίλους σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά τις συναθλήτριες μου Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου λυπάμαι διότι δεν έχουν γνώση για το συμβάν και περίμενα και τη δική τους στήριξη ως συναθλήτριες μου σε προηγούμενα γεγονότα».

«Είναι λάθος, όχι ρατσιστικό»

«Όχι Κώστα μου δεν είναι ρατσιστικό. Είναι λάθος αλλά όχι ρατσιστικό. Άλλο το ένα άλλο το άλλο» απάντησε η Κατερίνα Στεφανίδη.

ΣπορΚώστας ΦιλιππίδηςΔημήτρης ΚυτέαςΝικόλ ΚυριακοπούλουΕμμανουήλ ΚαραλήςΚατερίνα Στεφανίδη