Αθλητισμός|28.05.2019 22:55

Εθνική Ελλάδας: Πετάει για Αττάλεια για το χρήσιμο φιλικό με την Τουρκία

Newsroom

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Απελντορν της Ολλανδίας ολοκληρώθηκε για την Εθνική ομάδα. Ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε στη διάθεσή του τους διεθνείς, που ενσωματώθηκαν σταδιακά, για να τους προετοιμάσει για την 3η και 4η αγωνιστική των European Qualifiers με την Ιταλία στις 8 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ και την Αρμενία στις 11 Ιουνίου στο ίδιο γήπεδο. Πλέον, η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αναχωρεί αύριο (Τετάρτη 29/5) από το Αμστερνταμ με προορισμό, μέσω Κωνσταντινούπολης, την Αττάλεια, όπου την Πέμπτη  (30/5) θα διεξαχθεί ο διεθνής φιλικός αγώνας Τουρκία-Ελλάδα. Στην τελευταία προπόνηση δεν συμμετείχαν οι Μανώλης Σιώπης και Χάρης Μαυρίας, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Στις 3 Ιουνίου, θα ενσωματωθούν στην Εθνική και οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Δώνης.

Ανανεωμένη η Ελπίδων

Η Εθνική Ελπίδων άρχισε την προετοιμασία της για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  2019-21 με το Σαν Μαρίνο στις 10/6, στα πλαίσια της οποίας θα δώσει και επίσημο φιλικό με τη Γεωργία στις 6/6. Και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Ριζούπολης «Γ. Καμάρας».

Η ανανεωμένη Εθνική έχει να αντιμετωπίσει τη σοβαρή απουσία του Δημήτρη Εμμανουηλίδη. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού πήγε στη συγκέντρωση της ομάδας, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι ο τραυματισμός του δεν του επιτρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και αποχώρησε από την αποστολή. Στις 30/5 θα ενσωματωθεί ο αμυντικός της Εμπολι Δημήτρης Νικολάου. Ολοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που κάλεσε ο Αντώνης Νικοπολίδης, τέθηκαν στη διάθεση του τεχνικού τιμ και έλαβαν κανονικά μέρος στην πρώτη προπόνηση.

Η αποχώρηση των παικτών που υπερέβησαν το ηλικιακό όριο, δεν θα γίνει αιτία να αλλάξει η ομάδα τον τρόπο παιχνιδιού της και τη γενικότερη φιλοσοφία της, σύμφωνα με τον Αντώνη Νικοπολίδη, που δήλωσε:

«Είναι η πρώτη μας συγκέντρωση στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για την έναρξη των υποχρεώσεών μας στο προκριματικά του Euro, αλλά η δεύτερη με αυτή τη σύνθεση. Θα προσπαθήσουμε στο διάστημα που μεσολαβεί, με τις προπονήσεις και το φιλικό με τη Γεωργία, να ενσωματώσουμε τα καινούρια παιδιά και σε αυτό ευελπιστώ ότι θα συνεισφέρουν και οι παλιότεροι παίκτες μας. Αν και ο χρόνος είναι λίγος, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με το Σαν Μαρίνο και να έχουμε μία πορεία ανάλογη και καλύτερη ακόμη από την προηγούμενη. Θα στηριχτούμε σε γενικές γραμμές στην ίδια λογική και φιλοσοφία: επιθετικό ποδόσφαιρο και κατοχή της μπάλας με στόχο πάντοτε τη νίκη, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και τις συνθήκες του αγώνα».

εθνική Ελλάδαςπροκριματικά Euroποδόσφαιρο