Αθλητισμός|29.05.2019 00:44

Μπαρτσελόνα: Ο Βαλβέρδε πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και παραμένει στον πάγκο

Newsroom

Ο αποκλεισμός από τη Λίβερπουλ στο Champions League και η απώλεια του Κυπέλλου Ισπανίας από τη Βαλένθια έφερε σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τον κόουτς της Μπαρτσελόνα Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος αμφισβητήθηκε ανοιχτά και (τόσο) έντονα για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία των «μπλαουγκράνα». Παρά το γεγονός ότι ο Βάσκος τεχνικός κατέκτησε με σχετική ευκολία δύο διαδοχικά πρωταθλήματα, η αποτυχία κυρίως στην Ευρώπη βάρυνε το κλίμα και άρχισαν να ακούγονται φωνές για απομάκρυνσή του από το Καμπ Νόου ένα χρόνο προτού λήξει το συμβόλαιό του.

Κι ενώ φαινόταν πως το διαζύγιο ήταν εξαιρετικά πιθανό μεταξύ των δύο πλευρών, πλέον όλα δείχνουν πως το «μυρμήγκι» εν τέλει θα... επιβιώσει καθώς διατηρεί την εμπιστοσύνη της διοίκησης του συλλόγου. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός «Cadena Ser», και όπως προκύπτει από πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του προέδρου της Μπαρτσελόνα Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, ο Βαλβέρδε θα παραμείνει στη θέση του και θα προσπαθήσει στην τρίτη του σεζόν στη Βαρκελώνη να φτάσει στο ποδοσφαιρικό... Εβερεστ με την κατάκτηση του Champions League.

Πάντως φαίνεται ότι καθοριστικό ρόλο για την παραμονή του Βαλβέρδε έχει παίξει η καλή ατμόσφαιρα που υπάρχει στα αποδυτήρια της ομάδας, όπου ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού έχει κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της πλειονότητας των παικτών και κυρίως του φυσικού ηγέτη της ομάδας Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πολλάκις έχει εκφραστεί θετικά για τον προπονητή του, ενώ πρόσφατα δήλωσε ότι δεν είναι υπεύθυνος ο Βαλβέρδε για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Ευρώπη.

T

ποδόσφαιροΕρνέστο ΒαλβέρδεΙσπανίαΜπαρτσελόναLa Liga