Αθλητισμός|29.05.2019 13:04

Europa League: Η δόξα αναζητείται στη µέση του πουθενά για Τσέλσι - Άρσεναλ

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η Αρσεναλ επέστρεψε πάνω από το 1/3 των (λίγων) εισιτηρίων που πήρε, λόγω αδυναµίας των φιλάθλων της να διασχίσουν τις τέσσερις χιλιάδες χιλιόµετρα που χωρίζουν το Μπακού από το Λονδίνο. Οι τιµές στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας του Αζερµπαϊτζάν είναι εξωφρενικές. Ο Χένριχ Μκχιταριάν θα δει τον αποψινό τελικό από την τηλεόραση, αφού κρίθηκε προτιµότερο να µην ταξιδέψει.

Ο λόγος; Είναι Αρµένιος και η χώρα του δεν έχει διπλωµατικές σχέσεις µε το Αζερµπαϊτζάν. Η επιλογή της νέας οικονοµικής δύναµης της Ευρασίας να φιλοξενήσει τον λονδρέζικο τελικό του Europa League µεταξύ Τσέλσι και Αρσεναλ αποδείχθηκε παντελώς ατυχής. Η ίδια η UEFA, µάλιστα, φέρεται να παραδέχθηκε (ανεπισήµως) ότι δεν ήταν έτοιµο το Μπακού να υποδεχθεί ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό γεγονός. Πλέον, όµως, είναι αργά. Η µπάλα θα κυλήσει σε λίγες ώρες και τα υπόλοιπα θα (πρέπει να) µείνουν στην άκρη, µε την Αρσεναλ να κυνηγάει το πρώτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο από το 1994 και η Τσέλσι από το 2013, όταν είχε κατακτήσει και τότε τη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

«Πάµε, βουνό µου!»

Οι Ελληνες διεθνείς, µε ένα όµορφο βίντεο-µήνυµα από την προετοιµασία τους στην Ολλανδία, ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. «Πάµε, βουνό µου!» φώναξε ο Μανώλης Σιώπης προς τον αµυντικό της Αρσεναλ, ο οποίος θέλει να σπάσει την «κατάρα» που κυνηγάει, στα Κύπελλα Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο, τους Ελληνες ποδοσφαιριστές.

 

Μέχρι τώρα, 14 (οι έντεκα, οι του Παναθηναϊκού στο «Γουέµπλεϊ») είναι αυτοί που το κυνήγησαν και δεν το πέτυχαν. Και αν ο «Sokratis» θέλει µε αυτό το τρόπαιο να βάλει το κερασάκι σε µια πολύ καλή, πρώτη σεζόν, στην Αρσεναλ, στις δύο οµάδες υπάρχουν πολλοί που γυρίζουν σελίδα, µετά το αποψινό µατς. Ο Πετρ Τσεχ κρεµάει τα γάντια του και πιθανόν να αναλάβει πόστο τεχνικού διευθυντή στην... Τσέλσι, αντίπαλο της Αρσεναλ απόψε. Ο Μαουρίτσιο Σάρι βρίσκεται µε το ενάµισι πόδι στη Γιουβέντους, αλλά θέλει να φύγει µε τρόπαιο από τους «Μπλε», τους οποίους πιθανότατα αποχαιρετά και ο Εντέν Αζάρ, µε προορισµό τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΤσέλσιΑρσεναλΣωκράτης ΠαπασταθόπουλοςEuropa League