Αθλητισμός|30.05.2019 11:41

Ολυμπιακός: Καθοριστικά 24ωρα για το μέλλον του Σεμέδο και του Φορτούνη

Newsroom

Σε δύο μέτωπα έχουν επικεντρωθεί κυρίως οι άνθρωποι της διοίκησης του Ολυμπιακού τις τελευταίες ώρες. Το πρώτο έχει να κάνει με την ολοκλήρωση της απόκτησης του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ έχει υποστεί έντονο πρέσινγκ το τελευταίο διάστημα από τον Πέδρο Μαρτίνς προκειμένου να καμφθούν και οι τελευταίες αναστολές του και να πάρει την απόφαση μετακίνησης στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η πρόταση των «ερυθρολεύκων» καλύπτει τον 24χρονο αμυντικό, με τη Βιγιαρεάλ, επίσης, έχει υπάρξει προσέγγιση εδώ και μέρες. Το μόνο που απομένει είναι να το αποφασίσει οριστικά ο ποδοσφαιριστής για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του. Παρά τις περιπέτειες που είχε με την ισπανική δικαιοσύνη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού θεωρεί ότι ο Σεμέδο έχει το “ιδανικό πακέτο” για να ενισχύσει την άμυνα της ομάδας την ερχόμενη περίοδο και δεν θα... ησυχάσει, αν δεν ολοκληρωθεί το deal, ανεξάρτητα από το αν έρθει και δεύτερος στόπερ, στο πολύ πιθανό -πλέον- σενάριο πώλησης του Σισέ, με πιθανότερο προορισμό τη Γερμανία.

Στο μεταξύ, ο Κώστας Φορτούνης μετά από ολιγοήμερο παραμονή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην Ολλανδία για προετοιμασία, θα ενισχύσει το βράδυ της Πέμπτης (30/5) την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη στο φιλικό με την Τουρκία στην Αττάλεια και από την επόμενη ημέρα που επιστρέφει θα υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του.

Είναι γνωστό πως έχει γίνει ήδη μια πρώτη κουβέντα επί αγγλικού εδάφους ανάμεσα στον Γιάννη Βρέντζο και τον ατζέντη του διεθνούς άσου, Πολ Κουτσολιάκο, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία. Λέγεται ότι αυτό θα συμβεί όταν καθίσουν στο τραπέζι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως έχει συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν. Οπως έχουμε αναφέρει σχετικά εδώ και καιρό, πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να επεκταθεί το συμβόλαιο που λήγει το επόμενο καλοκαίρι, έως το 2023, με ανάλογη αύξηση αποδοχών.

Ο «Φορτού» αμείβεται ήδη με πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως και ψάχνει ένα συμβόλαιο γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, είναι πιθανό στο νέο συμβόλαιο να τοποθετηθεί και ρήτρα πώλησης για όποιον σύλλογο του εξωτερικού την καλύψει, κάτι που δεν ισχύει στο υπάρχον. Στο μεταξύ, ο Μπίμπαρς Νάτχο έχει δεχθεί πρόταση από τη Μακάμπι Χάιφα και αν δεν του προκύψει κάτι καλύτερο είναι πιθανό να μετακινηθεί στην πατρίδα του, μετά από αρκετά χρόνια στην... ξενιτιά.

Ρούμπεν ΣεμέδοΚώστας ΦορτούνηςΟλυμπιακός