Αθλητισμός|30.05.2019 00:40

Τρέλα στη Φινλανδία για τον τίτλο στο Μουντιάλ χόκεϊ: Ρεπόρτερ έφαγε το άρθρο του! (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Aκόμα και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Φινλανδία πέρασαν σε δεύτερη μοίρα το βράδυ της Κυριακής μετά την ιστορική επιτυχία της εθνικής ομάδας χόκεϊ ανδρών της χώρας που κατάφερε να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ ανδρών.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Φινλανδίας σε ομαδικό άθλημα που πανηγυρίστηκε έξαλλακαι με Μεσογειακό ταπεραμέντο.

Γυμνές στα συντριβάνια

Κορναρίσματα, βουτιές στα συντριβάνια, άφθονο αλκοόλ, γυναίκες που πέταξαν τα ρούχα τους και πολλά ακραία περιστατικά από νέους που είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών. Η αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκατοντάδες περιστατικά σε αυτό το πρωτοφανές ξέσπασμα πανηγυρισμών.

T

Δείτε βίντεο με μεθυσμένους (μεταφορικά και κυριολεκτικά) Φινλανδούς που πανηγυρίζουν στις μεγάλες πλατείες των πόλεων και στα συντριβάνια μέχρι το πρωί...

Καταστράφηκε και η κούπα

Από τους έξαλλους πανηγυρισμούς δεν γλίτωσε ούτε και η κούπα καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες κατά την επιστροφή της αποστολής στο Ελσίνκι έλειπε ένα μεγάλο κομμάτι.

T

Έφαγε το άρθρο του!

Μάλιστα ένας από τους κορυφαίους Φινλανδούς δημοσιογράφους που καλύπτει το ρεπορτάζ του χόκεϊ και είχε επικρίνει έντονα τον προπονητή για τις επιλογές του, μετά την κατάκτηση του τίτλου έφαγε on camera το δημοσίευμα του ζητώντας συγγνώμη από όλη την ομάδα αλλά και τους ανταγνώστες του. «Είχα γράψει πως θα έχουμε την χειρότερη ομάδα όλων των εποχών σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

T

Παρουσίασα την άποψη μου ανοικτά, επώνυμα και με επιχειρήματα αλλά τα αποτελέσματα με διέψευσαν. Αυτοί οι νέοι έχουν μέσα τους κάτι πολύ μεγάλο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη και να “φάω” το άρθρο μου για τιμωρία», είπε ο δημοσιογράφος μπροστά στην κάμερα και έφαγε όλο το κομμάτι της εφημερίδας.

Κανείς δεν το περίμενε

Κανείς δεν περίμενε να φτάσει η Φινλανδία στην κατάκτηση του τίτλου παρότι το έχει καταφέρει άλλες δύο φορες στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2011 και το 1995. Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που έγινε στην Σλοβακία, η Φινλανδία νίκησε τον Καναδά 3-1 (0-1, 1-0, 2-0) και κυριολεκτικά έγινε χαμός...

Η κατάκτηση του τίτλου και η μεγάλη ανατροπή στον τελικό με τον Καναδά:

Ο δρόμος για τον τίτλο είχε ανοίξει από τον ημιτελικό όπου η Φινλανδία νίκησε το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την ομάδα της Ρωσίας με μόλις 1-0 ενώ ο Καναδάς νίκησε την Τσεχία 5-1. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ρωσία που νίκησε την Τσεχία 3-2.

Το τέρμα στο ντέρμπι με την Ρωσία που έκρινε την πρόκριση στον τελικό:

Ιστορικές μάχες έγιναν στα προημιτελικά όπου στο παραδοσιακό ντέρμπι η Ρωσία νίκησε τις ΗΠΑ 4-3 και η Φινλανδία την Σουηδία 5-4. Ο Καναδάς επιβλήθηκε δύσκολα της Ελβετίας 3-2 και η Τσεχία της Γερμανίας 5-1.

Δείτε την ιστορική νίκη επί της Σουηδίας στα προημιτελικά και απολαύστε τα πανηγύρια των Φινλανδών:

χόκεϊΦινλανδίαΣπορ