Αθλητισμός|30.05.2019 10:04

To «αντίο» του Αζάρ στην Τσέλσι και ο αινιγματικός Σάρι (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να παρουσιάσει τον Εντέν Αζάρ, ει δυνατόν, ακόμα και  την επόμενη Δευτέρα (3/6). Και, παρ’ ότι δεν έχει ανακοινωθεί καν η μετακίνησή του από την Τσέλσι στην «Βασίλισσα», ο Βέλγος μεσοεπιθετικός ουσιαστικά την προανήγγειλε μετά το φινάλε του τελικού του Europa League όπου, με δύο γκολ και μια ασίστ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον θρίαμβο της Τσέλσι επί της Αρσεναλ (4-1).

«Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα αντίο, είναι η στιγμή για μια νέα πρόκληση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αζάρ, η μεταγραφή του οποίου στην Ρεάλ αναμένεται να ξεπεράσει τα 110 εκατομμύρια ευρώ.

«Θα αποφασίσουμε σε λίγες ημέρες, αφού πρωτίστως ο μοναδικός στόχος στο μυαλό μου ήταν να νικήσουμε στον τελικό. Εχω πάρει την απόφασή μου και τώρα περιμένω τους συλλόγους. Το όνειρό μου ήταν να παίξω στην Premier League και το έκανα για έναν από τους πιο μεγάλους συλλόγους, γι’ αυτό ίσως τώρα είναι η στιγμή για μια νέα πρόκληση» επισήμανε ο 28χρονος Βέλγος, ο οποίος αναμένεται να αφήσει την Τσέλσι με 110 γκολ, 92 ασίστ (σε 352 παιχνίδια) και έξι τίτλους: Δύο πρωταθλήματα (2015, 2017), ένα Κύπελλο (2018), ένα Λιγκ Καπ (2015) και δύο Europa League (2013, 2019).

«Θα μας λείψει» είπε για τον Αζάρ ο αρχηγός του στους «Μπλε» του Λονδίνου, Θέσαρ Αθπιλικουέτα. «Ο Αζάρ μπορεί να κερδίσει την «Χρυσή Μπάλα», αν πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης» αποφάνθηκε ο Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος σχολίασε τον τελικό για λογαριασμό του «BT Sport», με την ιδιότητα του πρώην παίκτη, τόσο της Αρσεναλ, όσο και της Τσέλσι.

 

«Αξίζω να μείνω»

Την αποχώρηση του Εντέν Αζάρ παραδέχθηκε δημοσίως και ο Μαουρίτσιο Σάρι. «Ξέρω ότι θέλει να φύγει και καταλαβαίνω την απόφασή του» εξήγησε ο Ιταλός προπονητής, χαρακτηρίζοντας τον Βέλγο «έναν απίστευτο, θαυμάσιο ποδοσφαιριστή».

Για το μέλλον του, αντίθετα, ο Σάρι ήταν αινιγματικός, παρ’ ότι οι φήμες για συμφωνία με την Γιουβέντους «οργιάζουν» και, μάλιστα, ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι βρέθηκε στο Μπακού αυτές τις ημέρες.

«Κατά την άποψή μου, αξίζω να μείνω στην Τσέλσι. Αλλά η γνώμη μου δεν είναι αρκετή» είπε σχετικά και, παρ’ ότι αφιέρωσε το τρόπαιο στους φίλους της Νάπολι (οι οποίοι μισούν την Γιούβε), εξήγησε με νόημα ότι «αυτό το επάγγελμα κάποιες φορές σε πάει από άλλους δρόμους».

Europa LeagueποδόσφαιροΡεαλ ΜαδρίτηςΈντεν ΑζάρΤσέλσι