Αθλητισμός|30.05.2019 10:06

Τα δάκρυα του Τσεχ και η ελληνική «κατάρα» του Σωκράτη (vids, pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η απογοήτευση και τα δάκρυα κυριαρχούσαν, όπως είναι φυσικό, στα πρόσωπα των παικτών της Αρσεναλ, μετά την συντριβή με 4-1 από την Τσέλσι και την απώλεια του Europa League.

Η ομάδα του Ουνάι Εμερι κατέρρευσε μετά το πρώτο γκολ του Ολιβιέ Ζιρού («αξίζαμε περισσότερα» αποφάνθηκε ο Βάσκος προπονητής) και έχασε, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, την τελευταία ευκαιρία που είχε να εξασφαλίσει εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

Ο Πετρ Τσεχ, στο τελευταίο ματς καριέρας του, έκανε μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το… μοιραίο και αποχώρησε δακρυσμένος από το γήπεδο.

«Είμαι περήφανος για το πώς έπαιξα, γιατί όταν δίνεις τον τελευταίο σου αγώνα και μάλιστα σε τελικό, υπάρχει μεγάλη πίεση» τόνισε ο 37χρονος γκολκίπερ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αποφασίσει τίποτα για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, πως μέχρι 30 Ιουνίου παραμένει παίκτης της Αρσεναλ και ότι μετά θα αποφασίσει.

Οι πληροφορίες, πάντως, θέλουν την Τσέλσι, την ομάδα που τον πλήγωσε στο φινάλε του, αλλά την εστία της οποίας υπερασπίστηκε για έντεκα χρόνια, να του έχει προσφέρει την θέση του αθλητικού διευθυντή.

Εκτός από τον Τσεχ, βουρκωμένος έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Μπακού ο Λούκας Τορέιρα, ο οποίος συγκίνησε τους πάντες με την αυθόρμητη αντίδρασή του όταν έγινε αλλαγή.

 

Στα… μαλακά ο Σωκράτης

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν μπόρεσε, εντέλει, να γίνει ο πρώτος Ελληνας ποδοσφαιριστής που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο, παρ’ ότι ο ίδιος έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τα αγγλικά ΜΜΕ του έδωσαν την καλύτερη βαθμολογία, σε σχέση με την υπόλοιπη, προβληματική είναι η αλήθεια, άμυνα της Αρσεναλ.

Ο «Πάπα», ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα ενσωματωθεί στην Εθνική Ελλάδας για τα παιχνίδια των προκριματικών του Euro2020 με Ιταλία (8/6) και Αρμενία (11/6), αμφότερα σε ζωντανή μετάδοση από το OPEN TV, μπήκε στην «μαύρη» λίστα των χαμένων «ελληνικών» τελικών, μετά τους παίκτες του Παναθηναϊκού (1971, Κύπελλο Πρωταθλητριών), τον Ακη Ζήκο (2004, Μονακό, Champions League), τον Αλέξανδρο Τζιόλη (2009, Βέρντερ Βρέμης, Κύπελλο UEFA) και τον Κώστα Μήτρογλου (2018, Μαρσέιγ, Europa League).

Σωκράτης ΠαπασταθόπουλοςΑρσεναλΤσέλσιEuropa LeagueΠετρ Τσεχποδόσφαιρο