Αθλητισμός|30.05.2019 09:11

ΑΕΚ: Με τον Καρντόσο μπαίνει στο πορτογαλικό μεταγραφικό «κανάλι»

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η άφιξη του Μιγκέλ Καρντόσο στην Αθήνα και η επίσημη παρουσίαση του, ανοίγουν επίσημα την εποχή του Πορτογάλου τεχνικού στην ΑΕΚ. Ωστόσο, τα πραγματικά σπουδαία, εκκινούν από αύριο (31/5). Παράλληλα με τον Καρντόσο, φτάνει στην Αθήνα ο ατζέντης του Ραούλ Ντα Κόστα, κατευθείαν από τη Μασσαλία, όπου βρέθηκε για να σφραγίσει τη συμφωνία της Μαρσέιγ με τον Βίλας Μπόας.

Οι Πορτογάλοι κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σπουδαίοι προπονητές σε τοπ κλαμπ, ατζέντηδες που ελέγχουν τη μεταγραφική αγορά σε κορυφαίο επίπεδο. Ζόρζε Μέντες, Κάρλος Γκονσάλβες, αλλά και αρκετοί ακόμα που συνεργάζονται για να ανοίγουν μεταγραφικά κανάλια σε πελάτες τους σε διάφορες ομάδες. Ένα τέτοιο φαίνεται πως ανοίγει και για την ΑΕΚ.

Τα προηγούμενα χρόνια, η ΑΕΚ είχε ζήτημα στις επαφές με μεγάλα γραφεία ατζέντηδων. Η ΑΕΚ ήθελε να εναρμονιστεί με τις προσταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου και φαίνεται πως ο Καρντόσο της δίνει τέτοια δυνατότητα. Από αύριο (31/5) και στο τριήμερο παραμονής του Καρντόσο στην Αθήνα, θα υπάρξει σειρά επαφών με το Νίκο Λυμπερόπουλο και τους υπόλοιπους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι στόχοι που θα επιχειρήσει να κλείσουν άμεσα.

Επί του παρόντος, στην ΑΕΚ φαίνεται πως έχουν λάβει αποφάσεις μόνο σε δύο επίπεδα: το πρώτο αφορά την αποστασιοποίηση από την υπόθεση Βράνιες. Ο Καρντόσο δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Βόσνιο, η Αντερλεχτ και ο παίκτης δεν απάντησαν στα χρονικά όρια που είχε θέσει η ΑΕΚ, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές επιλογές που δεν περιορίζονται στο Σουηδό Χολμέν.

Το όνομα Βράνιες πάντως, μη βιαστείτε να το διαγράψετε από τη σκέψη σας. Με δεδομένη την ιδιαίτερη σχέση που διατηρεί μαζί του ο Μελισσανίδης, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψει ξανά στην πορεία. Με ευνοϊκούς οικονομικά όρους, καθώς ήδη στις Βρυξέλλες έβαλαν…πλερέζες για την πιθανότητα να μείνει ο Βράνιες και το συμβόλαιο του για την επόμενη σεζόν.

Αρνητική τροπή για την ΑΕΚ λαμβάνει και η περίπτωση του Αλεφ. Καίτοι ο Λυμπερόπουλος είχε φτάσει σε συμφωνία με την Μπράγκα για την απόκτηση του Βραζιλιάνου έναντι 1 εκατ. ευρώ (αντί του 1,8 που ήταν η αρχική ρήτρα), ο Καρντόσο δεν ενθουσιάστηκε με τον Αλεφ.

Αντίθετα, φαίνεται ό,τι θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δεύτερη ευκαιρία αρκετοί παίκτες που μέχρι πρότινος εμφανίζονταν «τελειωμένοι». Ετσι φαίνεται πως θα δοκιμαστεί ο Μοράν, θα πάρει ευκαιρία ο Γιαννιώτας, μπορεί να κερδίσει παραμονή ο Τσόσιτς. Οσο για τον Γιακουμάκη, ενδεχομένως να μείνει στον ΟΦΗ και να υπάρξει ανταλλαγή με τον Σόουζα Φερέϊρα, εφόσον ο Βραζιλιάνος των Κρητικών αρέσει στον Καρντόσο.

Μιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚ