Αθλητισμός|06.09.2026 15:10

Ο Σαββίδης δεσμεύτηκε και το όνειρο της Νέας Τούμπας παίρνει «σάρκα και οστά» - Το μοντέλο χρηματοδότησης που ανέφερε ο Μητσοτάκης

Newsroom

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε νέα αναφορά στη Νέα Τούμπα, μιλώντας για το χρηματοδοτικό μοντέλο που θα εφαρμοστεί για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Επί της ουσίας, το νέο σπίτι του Δικεφάλου θα έχει ως κύριο χρηματοδότη τον Ιβάν Σαββίδη μέσω της εταιρείας ειδικού σκοπού «Φωλιά του Δικέφαλου Αετού», με  συνδρομή από την Πολιτεία, όπως συνέβη και σε άλλα γήπεδα.

Αποτελεί ακόμη μία δέσμευση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που θα πάρει σάρκα και οστά. Όπως συμβαίνει με όλα όσα έχει δεσμευτεί ο Σαββίδης από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου.

«Αυτό το οποίο είπα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν είναι κάτι καινούργιο... Πρέπει να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ καινούργιο γήπεδο αλλά πρέπει να υπάρχει και μία συγχρηματοδότηση μαζί με τον ιδιώτη επενδυτή. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε τον ΠΑΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως το χρηματοδοτικό μοντέλο θα είναι αντίστοιχο με εκείνο που έχει εφαρμοστεί σε άλλες αθλητικές υποδομές στην Αθήνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να οριστικοποιηθεί. «Θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο ως προ το χρηματοδοτικό μοντέλο με αυτό το οποίο έχει γίνει και σε άλλες ομάδες στην Αθήνα, αλλά θα είναι ένα μεικτό μοντέλο χρηματοδότησης, το οποίο πιστεύω πως μπορούμε να οριστικοποιήσουμε».

Αξίζει να τονιστεί ότι η οικογένεια Σαββίδη έχει ήδη αναλάβει τη χρηματοδότηση των μελετών για το νέο γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο, των γεωτεχνικών ερευνών, αλλά και άλλων απαραίτητων αδειοδοτικών διαδικασιών, όπως οι πράξεις αναλογισμού και τακτοποίησης.

Στον Δικέφαλο δίνουν, μάλιστα, ιδιαίτερο συμβολισμό στη σημερινή ημέρα, καθώς στις 6 Σεπτεμβρίου 1959 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Τούμπας. Ως εκ τούτου, η σημερινή εξέλιξη αντιμετωπίζεται ως μία σημαντική επιβεβαίωση πως το όνειρο της Νέας Τούμπας περνά πλέον από τη θεωρία στην πράξη και μπαίνει σε συγκεκριμένο δρόμο υλοποίησης.

Ιβάν ΣαββίδηςΤούμπαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα ΤούμπαΠΑΟΚΕΘΝΟΣΠΟΡειδήσεις τώρα