Αθλητισμός|31.05.2019 09:42

Παναθηναϊκός: Ενήμερος και σύμφωνος με το πλάνο του Βοτανικού ο Αλαφούζος

Κώστας Γουλής

Μοιάζει με «αξίωμα», που προκύπτει εμπειρικά απ’ όσα έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Για να μπορέσει (κάποια στιγμή) να βρει ο Παναθηναϊκός συνολική λύση στο γηπεδικό και στην ενιαία στέγαση όλων των τμημάτων του (εν προκειμένω στην περιοχή του Βοτανικού), πρέπει να παρουσιάσει μία κοινή γραμμή, όταν θα καθίσει στο τραπέζι συζήτησης/διαπραγμάτευσης με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Αυτό το κοινό «μέτωπο», καταπώς φαίνεται, αρχίζει να δημιουργείται (έστω και σε… νηπιακό στάδιο) καθώς είναι ξεκάθαρο πια πως οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Αλαφούζος έχουν έρθει πιο κοντά τους τελευταίους μήνες. Οχι με απευθείας επαφή, μα μέσω των άμεσων συνεργατών τους, όμως σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν θυμίζει τη σκληρή «πολεμική» του περασμένου καλοκαιριού με αφορμή τις συμβάσεις ΠΑΕ-Ερασιτέχνη.

Και δεν είναι μόνο η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ το μεσημέρι της Πέμπτης (30/5) για έγκριση του πλάνου συνεργασίας με την ΚΑΕ για την οικονομική ενίσχυση του Α.Ο. μέσω των καρτών διαρκείας (με επιπλέον ποσό 50€) και των απλών εισιτηρίων (επιπλέον 10€ στην πρώτη αγορά), που χρειάζεται πια μόνο την επικύρωσή της με υπογραφές.

Οι πληροφορίες του ethnos.gr και του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» αναφέρουν πως πριν «σκάσει» προς τα έξω το θέμα «Βοτανικός», ο Γ. Αλαφούζος είχε μία πρώτη ενημέρωση από συνεργάτες του Γιαννακόπουλου για την «αναθέρμανση» του πρότζεκτ και τις επαφές του με την κυβέρνηση, στο δρόμο για την αρχική συμφωνία τους. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ εκφράστηκε απόλυτα θετικά για το θέμα και τόνισε προς την πλευρά Γιαννακόπουλου πως είναι σύμφωνος με το πρότζεκτ.

Εστω κι αν σε πρώτη φάση επέλεξε να κρατήσει… αποστάσεις απ’ τη διαδικασία συζητήσεων με το σημερινό κυβερνητικό σχήμα, λόγω των κάκιστων σχέσεών του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που πιθανότατα θα διαφοροποιηθεί, εάν μετά την 7η Ιουλίου προκύψει κυβέρνηση της Ν.Δ., καθώς εκεί, -εφόσον χρειαστεί- σκοπεύει να συνδράμει πολύ πιο ενεργά και «βοηθητικά» σε συζητήσεις/διαπραγματεύσεις.

Για το φάκελο «Βοτανικός» εκφράστηκαν απολύτως θετικά το τελευταίο 24ωρο, τόσο η πλευρά του Κώστα Μπακογιάννη, που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο β’ γύρο των εκλογών για το δήμο Αθηναίων, όσο και υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ., όπως ο αντιπρόεδρός της Κώστας Χατζηδάκης (σε δηλώσεις του στο sdna.gr).

Το ίδιο έπραξε και η κυβέρνηση, που επιβεβαίωσε τις επαφές της με τον Δ. Γιαννακόπουλου, μέσω διαρροής απ’ το περιβάλλον του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, που ανέφερε πως «…υπάρχει βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές γίνονται εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία και δεν αποτελεί “τρικ” λόγω των πολιτικών εξελίξεων που προέκυψαν και εν όψει των εθνικών εκλογών».

«Αφαίρεση» χτισμάτων

Σε ό,τι αφορά τώρα την τροποποίηση του πλάνου της «Διπλής Ανάπλασης», με ενσωμάτωση στο πρότζεκτ (και) γηπέδου μπάσκετ 15.000 θέσεων που έχει τεθεί ως βασικός όρος απ’ την πλευρά Γιαννακόπουλου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι κυβερνητικοί μηχανισμοί έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο, με «αφαίρεση» χτισμάτων κι αντίστοιχο «μεγάλωμα» σε όγκο του κλειστού γυμναστηρίου 2.000 θέσεων που υπάρχει στην αρχική πρόβλεψη. Κάτι που δεν διαταράσσει το ισοζύγιο πρασίνου της περιοχής, που προβλέπεται στο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί απ’ το ΣτΕ.

Βοτανικόςγήπεδο ΠαναθηναϊκούΔημήτρης ΓιαννακόπουλοςΓιάννης ΑλαφούζοςΠαναθηναϊκός