Αθλητισμός|31.05.2019 11:56

ΑΕΚ: Η ταυτότητα του Καρντόσο και το στίγμα για τις μεταγραφές

Σταύρος Καζαντζόγλου

Χαρισματικός επικοινωνιακά. Βαθιά φιλοσοφημένος, με επίγνωση των συνθηκών του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Σίγουρος για τον εαυτό του και αποφασισμένος. Ο Μιγκέλ Καρντόσο ανέλαβε να οδηγήσει την ΑΕΚ στη νέα εποχή, συνδυάζοντας στόχους και θέαμα.

Η ΑΕΚ δείχνει με κάθε τρόπο, ότι επιθυμεί να στηρίξει το νέο πρότζεκτ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε από νωρίς στα γραφεία της ΠΑΕ για να υποδεχθεί τον Καρντόσο. Πρωτοφανές για προπονητή της ΑΕΚ, κάθισε μέχρι και να φωτογραφηθεί μαζί του έπειτα από το τέλος της παρουσίασης. Ανάλογες αγκαλιές και καλό κλίμα τόσο με τον Λυσάνδρου, όσο και με τον Λυμπερόπουλο.

Ο Πορτογάλος έδειξε απόλυτα διαβασμένος για τη νέα του ομάδα. Ηξερε την ιστορία της, υπερτόνισε το ζήτημα της ενότητας και του σεβασμού σε όσα πρεσβεύει, αλλά πρώτιστα έδειξε απόλυτα έτοιμος για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εδειξε απόλυτα ενήμερος για τις απαιτήσεις, για την πίεση του αποτελέσματος και τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων παικτών.

Το φινάλε της παρουσίασης του Καρντόσο, έθεσε την επίσημη έναρξη της μεταγραφικής περιόδου για την ΑΕΚ. Ηδη, από χθες (30/5) υπήρξε σύσκεψη κορυφής στην ΠΑΕ, ενώ σήμερα (31/5) ο Πορτογάλος και οι συνεργάτες του θα επισκεφθούν το προπονητικό κέντρο των Σπάτων και στη συνέχεια θα έχουν σειρά επαφών με τον Λυμπερόπουλο.

Στο πλαίσιο αυτό, απορρίφθηκε η περίπτωση του Σουηδού Χολμέν, που είχε προκρίνει ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ. Ο Καρντόσο αναζητά κάτι διαφορετικό για το κέντρο της άμυνας, ίσως υπάρξει ενδιαφέρον για τον Πορτογάλο Νίλσον Μόντε που είναι ελεύθερος. Στις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού περιλαμβάνεται και ο συμπατριώτης του μέσος, Ρούμπεν Ριμπέιρο.

Ο Καρντόσο πάντως, πρόλαβε να δώσει τις δικές του συντεταγμένες. Επιθυμεί μικρό ρόστερ, που δεν θα έχει περισσότερους από 20 ποδοσφαιριστές, συν τους τερματοφύλακες. Μολονότι έδειξε ευέλικτος, κατέστησε σαφές, ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος δουλειάς.

Είναι δεδομένο, ότι θα τεθούν ζητήματα αποχωρήσεων. Ισως ακόμα και για παίκτες, που μέχρι πρότινος φάνταζαν ακλόνητοι στην ιεραρχία της ΑΕΚ. ξεκαθάρισε, ότι δεν εστιάζει μόνο στην πορτογαλική αγορά για παίκτες – υπάρχει ορυμαγδός πλέον δημοσιευμάτων από την Πορτογαλία – άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για πωλήσεις.

Το πρώτο ζητούμενο είναι με ποιον τρόπο θα βρεθεί λύση με τους υπάρχοντες στο ρόστερ. Περιλαμβανομένων δανεικών και Ντέλετιτς, η ΑΕΚ έχει 24 συμβόλαια εν ενεργεία και ψάχνει για τουλάχιστον τέσσερις προσθήκες 11άδας. Επίσης, υπάρχουν τέσσερις τερματοφύλακες περιλαμβανομένου του Αθανασιάδη. Ο Καρντόσο είπε, ότι έχει ξεκάθαρη γνώμη για το υλικό και περιμένει την προετοιμασία, όπου θα κρίνει 1-2 εκκρεμείς περιπτώσεις.

Μιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚSuperLeagueποδόσφαιρο