Super League: Πρώτη νίκη για την Καλαμάτα επί του Βόλου με μεγάλη ανατροπή
NewsroomΗ Καλαμάτα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη φετινή Super League και την πρώτη της στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από 25 χρόνια, επικρατώντας 3-1 του Βόλου στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.
Οι Μεσσήνιοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Μαρκ Γκονζάλες στο 26’, όμως αντέδρασαν μετά την ανάπαυλα και γύρισαν το παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Έρικ Χάμζα, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ. Το άλλο τέρμα της Καλαμάτας σημείωσε ο Μπολιβάρ, σε ένα ματς όπου ο Βόλος είχε και δύο δοκάρια.
Οι Θεσσαλοί μπήκαν καλύτερα και απείλησαν πρώτοι στο 13’, όταν ο Τζόκα δοκίμασε ένα εξαιρετικό σουτ, με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του Γκέλιου. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μορέιρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα, καθώς δεν κατάφερε να απειλήσει όπως θα ήθελε από κοντά.
Στο 26’, ο Βόλος πήρε το προβάδισμα. Ο Μαρκ Γκονζάλες βρήκε χώρο, έκανε ωραίο συρτό σουτ και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γκέλιου για το 0-1. Η Καλαμάτα είχε μεγάλη στιγμή στο 35’ με τον Μπολιβάρ, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Καλαμάτα ανέβασε την έντασή της και αφού προειδοποίησε στο 55’ με κεφαλιά του Χάμζα, την οποία απέκρουσε ο Κοσέλεβ, έφτασε στην ισοφάριση τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 59’, ο Χάμζα με όμορφο γυριστό έκανε το 1-1 και έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.
Ο Βόλος είχε τις δικές του ευκαιρίες για να πάρει ξανά προβάδισμα. Στο 73’, ο Τζόκα απείλησε με πολύ καλό σουτ, όμως ο Γκέλιος αντέδρασε σωστά, ενώ στη συνέχεια ο Κρεσπί βρέθηκε κοντά στο γκολ, με τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας να ακουμπά την μπάλα και εκείνη να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι.
Η μεγάλη ανατροπή ήρθε στο 85’. Ο Μορέιρα έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μπολιβάρ, εκείνος έφυγε στον χώρο και πλάσαρε, με την μπάλα να κοντράρει, να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Κοσέλεβ, για το 2-1 της Καλαμάτας.
Στις καθυστερήσεις, οι Μεσσήνιοι κλείδωσαν τη νίκη. Ο Ντιαρά έβγαλε πολύ ωραία ασίστ στον Χάμζα, ο οποίος έφυγε στο τετ α τετ και τελείωσε ιδανικά τη φάση στο 90’+4’, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Καλαμάτα: Γκέλιος, Καλουτσικίδης, Στρούγγης, Ροντρίγκες, Αλόνσο, Πινέιρο (90’ λ.τρ. Μπακαγιόκο), Χάμζα, Μπονέτο (65’ Λιατσικούρας), Μορέιρα, Μπολιβάρ (90’ Χατζηθεοδωρίδης), Σίγκουρντσον (77’ Ντιαρά).
Βόλος: Κοσέλεβ, Γρόσδης (60’ Μπούρνιτς), Κάργας, Ελ-Σαουμπί (49’ λ.τρ. Αγιάκουα), Μεντίλ (77’ Μύγας), Λυκουρίνος, Μαρκ Γκονζάλες (77’ Χαραλαμπόγλου), Λάμπρου, Τζόκα, Κόμπα, Φουρτάδο (60’ Κρεσπί).
- Ανδρουλάκης στο ethnos.gr από τη ΔΕΘ 2026: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα-σφραγίδα, ούτε one man show»
- Γυναίκα πέθανε σε παραλία στην Αίγινα - Λουόμενοι της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 50 λεπτά
- Βαθιά θλίψη για τον Γιώργο Μαζωνάκη: Σε λίγη ώρα η λαϊκή αγρυπνία - Συγκλονίζουν τα σημειώματα των θαυμαστών του
- Εξαγριωμένοι κάτοικοι έδεσαν τεχνικό σε κεραία επειδή… δεν είχαν 5G!