Αθλητισμός|31.05.2019 22:33

Ποτσετίνο: «Υπερήφανος για την ομάδα μου, πάμε να γράψουμε ιστορία»

Newsroom

Για την Τότεναμ, το φετινό Champions League φαντάζει ως η στιγμή που θα αλλάξει οριστικά επίπεδο. Ο σύλλογος που κέρδισε το πρώτο αγγλικό ευρωπαϊκό τρόπαιο, προσδοκά να φτάσει ξανά στην κορυφή της γηραιάς ηπείρου και να δείξει σε φίλους και αντιπάλους, ότι περνά νέες στιγμές δόξας. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ήταν γεμάτος ενθουσιασμό για την πρόκληση που τον περιμένει και σίγουρος για την ομάδα του.

«Αυτό το ταξίδι ήταν απίστευτο. Το απολαύσαμε στο έπακρο. Η προσοχή, η συγκέντρωση. Ηταν μια απόλαυση να προπονήσω αυτό το γκρουπ παικτών. Νιώθω τόσο υπερήφανος επειδή ήταν απίστευτα έτοιμοι για δουλειά, έτοιμοι να αποδεχθούν όσα τους προτείναμε. Είμαι έτοιμοι, είμαστε προετοιμασμένοι να το απολαύσουμε. Το θέμα είναι να είσαι έτοιμος να τρέξεις, να ανταγωνιστείς, να το χαρείς. Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Πρέπει να το απολαύσουμε. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας», είπε αρχικά ο τεχνικός των «σπιρουνιών».

Πολλοί αναρωτιόνται, εάν ο Χάρι Κέιν θα είναι στην 11άδα. Ο Αγγλος στράικερ, προπονείται κανονικά, αλλά λείπει περισσότερους από δύο μήνες από επίσημα παιχνίδια. «Αν θα είναι στην 11άδα ο Κέιν; Οι παίκτες μου δεν ξέρουν την 11άδα. Εχουμε ακόμη μία προπόνηση και μετά το τέλος της θα είμαστε έτοιμοι να αποφασίσουμε. Στο ποδόσφαιρο το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζει πολύ τις αναλύσεις. Η ομάδα έχει ωριμάσει πολύ από την αρχή της σεζόν ως τώρα. Αυτό δείχνει ότι στο ποδόσφαιρο αν έχεις πίστη, θα έρθει η ώρα της ανταμοιβής», αρκέστηκε να σχολιάσει ο Ποτσετίνο.

Ο σεβασμός στον αντίπαλο δεν λείπει. «Η Λίβερπουλ είναι σπουδαία ομάδα. Νομίζω πως μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι οι καλύτερες της Αγγλίας. Μονομάχησαν ως το τέλος για τον τίτλο και φυσικά είχαν μια τρομερή παρουσία στο Champions League. Μπράβο στον Γιούργκεν Κλοπ, φανταστικός προπονητής, ένα σπουδαίο κλαμπ όπως η Λίβερπουλ με όλη αυτή την ιστορία πίσω της... Εμείς, όμως, θέλουμε να νικήσουμε αύριο. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε».

Οσο για το μυστικό που θα οδηγήσει την Τότεναμ στον τίτλο; Σύμφωνα με τον Ποτσετίνο, είναι απλό: «Δεν μπορείς να προετοιμάσεις ένα φιλικό παιχνίδι σαν να είναι ο τελικός του Champions League. Η συγκέντρωση και η προσοχή είναι εντελώς διαφορετικά. Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθήσεις να θέσεις το στάνταρντ σου και να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα για το μέλλον. Το πιο σημαντικό πράγμα αύριο είναι να είμαστε ελεύθεροι, χαλαροί. Να παίξουμε όπως όταν ήμασταν μικροί, παιδιά, 7-8-9 ετών, όταν παίζεις και νιώθεις την ελευθερία. Το κλειδί είναι να σκεφτείς ότι υπάρχει ένα εκατ. κόσμου που σε παρακολουθεί».

Μαουρίτσιο ΠοτσετίνοποδόσφαιροΤότεναμChampions League