Αθλητισμός|01.06.2019 09:01

Ολυμπιακός: Τα αγγλικά σενάρια και η αλήθεια για Φορτούνη

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Την ώρα που τα μεταγραφικά σενάρια με επίκεντρο τον Ολυμπιακό συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, οι «ερυθρόλευκοι» φουλάρουν για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, αλλά και της επίθεσης. Τα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα και έχουν προκαλέσει διαπραγματεύσεις είναι λίγο-πολύ γνωστά. Ρούμπεν Σεμέδο και Μάρτιν Σκρτελ για τις θέσεις των στόπερ, Μάρκους Μπεργκ για την επίθεση. Αυτοί οι τρεις αποτελούν πραγματικούς στόχους κι όχι στόχους των... ΜΜΕ, ανεξάρτητα από την τελική έκβαση των συζητήσεων.

Από εκεί και πέρα, σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της ανανέωσης του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα με την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει ένα ακόμη ραντεβού ανάμεσα στον αρχηγό της ομάδας και τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου το θέμα να κλείσει, με νέα σύμβαση διάρκειας έως το 2023.

Μέχρι τότε, ωστόσο, τα σενάρια θα δίνουν και θα παίρνουν αναφορικά με το μέλλον του «Φορτού». Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι η αγγλική Γουέστ Χαμ που έχει τεχνικό διευθυντή τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μάριο Ουσίγιος, έκανε επίσημη πρόταση για τον διεθνή μπαλαντέρ κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, η οποία και απορρίφθηκε. Η «SUN» έγραψε χθες ότι η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ θα επανέλθει για τον διεθνή μπαλαντέρ προσφέροντας 16 εκατομμύρια λίρες, γύρω στα 18 εκατομμύρια ευρώ!

Μπορεί το συγκεκριμένο έντυπο να μη φημίζεται για την εγκυρότητά του, αλλά το ενδιαφέρον φαίνεται σοβαρό κι αν επιβεβαιωθεί μάλλον καλύπτει τις απαιτήσεις παίκτη και Ολυμπιακού. Οι πληροφορίες του «Εθνοσπόρ» αναφέρουν ότι ο Μάριο Ουσίγιος έχει πολύ καλή άποψη για τον Φορτούνη, τον οποίο θα ήθελε στη Γουέστ Χαμ, αλλά δεν είναι σίγουρος ότι ο 26χρονος «κάπτεν» θα μπορέσει να προσαρμοστεί στη σκληράδα και τους ρυθμούς της κορυφαίας για πολλούς ευρωπαϊκής λίγκας.

Εν ολίγοις, σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι από δύσκολο έως απίθανο να γίνει μια τόσο μεγάλη πρόταση από τη συγκεκριμένη ομάδα για τον Φορτούνη, ο οποίος όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό πιθανότατα θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια στην ομάδα του Πειραιά, αρκεί να καλυφθεί στο οικονομικό σκέλος. Για να επιστρέψουμε στα μεταγραφικά, ακόμη κι εντός Σαββατοκύριακου είναι πιθανό να υπάρξει ανακοίνωση που θα αφορά πιθανότατα το κέντρο της άμυνας.

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροΚώστας ΦορτούνηςSuperLeague