Αθλητισμός|01.06.2019 10:46

ΑΕΚ: Ανοίγει ο πορτογαλικός…φάκελος από τον Καρντόσο, οι μεταγραφικές προτεραιότητες

Σταύρος Καζαντζόγλου

Το «ethnos.gr» σας είχε προϊδεάσει. Πριν από λίγες ημέρες, σας αναδείκνυε το πορτογαλικό «κανάλι» που θα άνοιγε η ΑΕΚ στις μεταγραφές, έπειτα από τον ερχομό του Μιγκέλ Καρντόσο. Οπερ και εγένετο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε δράση και έδωσε τις συντεταγμένες για τις μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ, έπειτα από πολύωρη συνεργασία με τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Δεδομένο πρώτο: η περίπτωση του Σεμπάστιαν Χολμέν που είχε προκρίνει ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, τέλος. Ο Καρντόσο έκρινε, ότι ο διεθνής Σουηδός δεν έχει τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να προσθέσει στην άμυνα. Επίσης, είναι ξεκάθαρο, ότι παραμένει κλειστή η πόρτα για τον Βράνιες και είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν και πως μπορεί να ανοίξει ξανά.

Στις επιλογές της ΑΕΚ για την άμυνα φαίνεται πως περιλαμβάνεται ο Νέλσον Μόντε. Πορτογάλος 23 ετών, που έκανε εξαιρετική σεζόν με προπονητή τον Καρντόσο στη Ρίο Αβε και είναι ελεύθερος. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται στις «κιτρινόμαυρες» επιλογές για τα μετόπισθεν, καθώς εκεί υπάρχουν λύσεις.

Για τη μεσαία γραμμή, ο Καρντόσο ζητά πρώτιστα κάποιον παίκτη που θα μπορεί να λειτουργεί ως «οκτάρι». Τέτοια λύση είναι ο Ζεράλδες. Επίσης Πορτογάλος, 24 ετών, είχε δουλέψει εξαιρετικά με τον Καρντόσο στη Ρίο Αβε. Ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, παραχωρήθηκε δανεικός – χωρίς επιτυχία – στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Πάντως, ο Καρντόσο δείχνει ό,τι επιζητά παίκτες που μπορούν να παίξουν δύο θέσεις. Όπως είναι ο Ρούμπεν Ριμπέιρο. Ο 32χρονος Πορτογάλος, παίζει τόσο ως κεντρικός χαφ, όσο και στα άκρα. Επίσης έχει συνεργαστεί με τον Ριμπέιρο, από τον Ιανουάριο υπήρξε συμπαίκτης του Μπεργκ στην Αλ Αϊν, έπειτα από δικαστική διαμάχη (α λα Ποντένσε) με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Συνολικά για τα άκρα, με δεδομένη μάλιστα την παρουσία των Ντέλετιτς, Αλμπάνη και Γιαννιώτα στο ρόστερ, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ζητηθούν παίκτες που θα συγκλίνουν εσωτερικά. Κάτι που ενδεχομένως θα φέρει ξανά καταστάσεις με τους Μάνταλο και Μπακασέτα στα άκρα.

Οσον αφορά την επίθεση, ο Καρντόσο έδειξε να καλύπτεται από τον Πόνσε. Η ΑΕΚ θα επιχειρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα να πείσει τον Αργεντινό να μείνει ξανά στην Ελλάδα και έπειτα να ζητηθεί ο τρόπος γι’ αυτό σε συνεργασία με τη Ρόμα. Πορτογαλική επιλογή ίσως προκύψει και για τη θέση του δεξιού μπακ, με τον Ροντρίγκο να είναι στη σχετική λίστα.

Μιγκέλ ΚαρντόσοΡούμπεν ΡιμπέιροΦρανσίσκο Τσίκο ΖεράλδεςΡοντρίγκοΝίκος ΛυμπερόπουλοςΑΕΚΣεμπάστιαν Χολμέν