Αθλητισμός|01.06.2019 18:10

Μαντσίνι: «Η Ελλάδα είναι μία ισχυρή ομάδα, η Βοσνία είναι η πιο επικίνδυνη»

Newsroom

Επιφυλακτικός με όσους χρήζουν την Ιταλία ως ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση, εμφανίστηκε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. «Η Ελλάδα και η Βοσνία είναι οι αντίπαλοι που μπορούν να μας προκαλέσουν τα περισσότερα προβλήματα στον όμιλο. Θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Η Ελλάδα είναι μία ισχυρή ομάδα, ενώ εξίσου σημαντικό είναι και το παιχνίδι απέναντι στην Βοσνία στο Τορίνο», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Για τον Μαντσίνι, το θέμα είναι πρώτιστα η δική του ομάδα. «Δεν ανησυχώ αλλά θα πρέπει να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι σε ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Θα έλεγα πως η Βοσνία είναι η πιο επικίνδυνη επειδή έχουν μερικούς παίκτες που ξέρουμε πολύ καλά, όπως οι Μίραλεμ Πιάνιτς και Έντιν Τζέκο», σχολίασε ο τεχνικός των Ιταλών.

Ο Μαντσίνι αναφέρθηκε και στην προσέγγιση που θα έχει η Ιταλία με αυτόν στον πάγκο. «Έχω επιθετική φιλοσοφία ως προπονητής, όπως έχουν και οι αγγλικές ομάδες. Τα πάντα βέβαια εξαρτώνται από τους παίκτες που έχεις στη διάθεσή σου. Αυτή τη στιγμή είμαι τυχερός που έχω βρει παίκτες με εξαιρετική τεχνική και αυτό μας επέτρεψε να παίξουμε ένα συγκεκριμένο στιλ ποδοσφαίρου. Τον τελευταία χρόνο έχουμε δει παίκτες να μεγαλώνουν και να ωριμάζουν, όπως οι Νικολό Μπαρέλα, Νικολό Τζανιόλο και Μόιζε Κεν, που βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Νομίζω πως αυτή είναι μία καλή περίοδος για τους Ιταλούς νεαρούς παίκτες».

εθνική ΕλλάδαςποδόσφαιροΕθνική ΙταλίαςΡομπέρτο Μαντσίνι