Αθλητισμός|03.06.2019 09:26

Basket League: Ενα βήμα απ' τον 17ο σερί τελικό ο Παναθηναϊκός

Θοδωρής Φελάνης

Την πρόκριση του για 17η συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς του πρωταθλήματος της Basket League θέλει να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός τη Δευτέρα (3/6, 9 μ.μ., ΕΡΤ) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» με αντίπαλο το Περιστέρι. Οι «πράσινοι» μετά και την εύκολη επικράτηση τους (86-66) το απόγευμα του Σαββάτου (1/6) προηγούνται με 2-0 στην σειρά.

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός είχε μείνει εκτός τελικών ήταν τη σεζόν 2001-02, χρονιά στην οποία είχε αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό, ο οποίος εν συνεχεία έχασε το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ. Αμφίβολοι για το σημερινό παιχνίδι είναι οι Λεκαβίτσιους, Καλαιτζάκης που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Σκληρή μάχη μεταξύ ΑΕΚ και Προμηθέα

Το σκληρό «μπραντ ντε φερ» μεταξύ Προμηθέα και ΑΕΚ με «έπαθλο» το εισιτήριο της πρόκρισης στους τελικούς του πρωταθλήματος της Basket League συνεχίζεται στο ΟΑΚΑ (7.30 μ.μ., Cosmote Sport4) με τους δυο «μονομάχους» να διεκδικούν με αξιώσεις το προβάδισμα σε μια ιδιαίτερα αμφίρροπη σειρά.

Το Σάββατο ο Προμηθέας εκμεταλλεύθηκε τη δύναμη της έδρας και επικράτησε με 74-65 ισοφαρίζοντας τις νίκες σε 1-1. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του δεύτερου αγώνα έπαιξαν τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας με τα οποία εκτελούσε η ομάδα της Πάτρας. Ο Προμηθέας τελείωσε το παιχνίδι με 10/21 τρίποντα (47%) με την ΑΕΚ να έχει μόλις 7/29 (24%) και συνολικά 22/62 σουτ ! Ο παίκτες του Λούκα Μπάνκι κοινώς… τα έσπασαν ενώ στην άμυνα δεν κατάφεραν να βρουν αντίδοτο στην δράση του Λάγκστον Χολ που ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών (19π.) φτάνοντας μάλιστα τα 100 τρίποντα στην κατηγορία.

Σε εξετάσεις υποβλήθηκαν για λογαριασμό της ΑΕΚ οι Θίοντορ και Χάντερ που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και ακολουθούν θεραπευτική αγωγή.

Basket LeagueΠρομηθέαςΠαναθηναϊκόςΠεριστέριΑΕΚ