Αθλητισμός|03.06.2019 00:40

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το μήνυμα, το κλάμα και η αποθέωση από τον Βαβρίνκα (pics)

Newsroom

Ιδιαίτερα φορτισμένος ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα από τον Σταν Βαβρίνκα και τον αποκλεισμό του από το Ρολάν Γκαρός. Η μάχη με τον Ελβετό ήταν επική και διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες, και όπως παραδέχθηκε ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας αργότερα στα αποδυτήρια ξέσπασε σε κλάματα.

«Είχα καιρό να κλάψω μετά από αγώνα. Ήμουν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά και ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ. Θα προσπαθήσω να μάθω απ' αυτή την εμπειρία, όσα περισσότερα μπορώ» δήλωσε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος αναφορικά με το παιχνίδι σχολίασε: «Ήμουν πάρα πολύ κοντά. Ομως δεν πίεζα αρκετά. Είναι κάτι τυπικό για εμένα να χάνω πάρα πολλά break points. Δεν ξέρω πότε θα μου κάνει "κλικ" και θα αλλάξει αυτό, αλλά μέχρι στιγμής είμαι ο ίδιος Στέφανος. Αυτό είναι το στοιχείο που θα με κάνει άλλο παίκτη».

Οσο για την επίμαχη και οριακή τελευταία φάση που έκρινε το ματς, ήταν ξεκάθαρος και δίκαιος, μολονότι αρχικά την ώρα που παιζόταν ο αγώνας διαμαρτυρήθηκε. «Η μπάλα ήταν μέσα, και ναι χρειάζεται hawkeye και στο χώμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πιο μετά όταν του έφυγε η ένταση και η πίεση του ματς ο Τσιτσιπάς, έστειλε το μήνυμά του μέσω των social media. Και τούτη τη φορά δεν εμπνεύστηκε από την αρχαία Ελλάδα όπως συνήθως πράττει, αλλά από τον αντίπαλό του κι ένα τατουάζ που έχει χτυπήσει στο χέρι του ο Βαβρίνκα με τις ακόλουθες φράσεις: «ever tried, ever failed, no matter, try again, fail again, fail better». Κάτι που μεταφράζεται σε ελεύθερη μετάφραση: «Πάντα προσπάθεια. Πάντα αποτυχία. Δεν πειράζει. Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα» και αποτελεί ένα απ' αποφθέγματα του Ιρλανδού λογοτέχνη Σάμιουελ Μπέκετ. 

T

Βαβρίνκα: «Το άξιζε όσο κι εγώ»

Το τέλος του αγώνα βρήκε, έναν σπουδαίο τενίστα, τον Βαβρίνκα, να αγκαλιάζει και να εμψυχώνει τον απογοητευμένο Στέφανο. Και όπως φάνηκε αργότερα τόσο στη συνέντευξη Τύπου όσο και στα social media, o «Stan the Man» μόνο καλά λόγια είχε για τον 21χρονο αντίπαλό του.

«Νομίζω ότι άξιζε τη νίκη όσο κι εγώ. Ήταν σίγουρα μια σκληρή ήττα για εκείνον, αλλά ήταν μεγάλη μάχη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με ό,τι έκανα σήμερα, με τον τρόπο που πάλεψα για να μείνω μαζί του, παρότι ήμουν κουρασμένος. Η διαφορά ήταν ένα εκατοστό. Θα μπορούσε να κερδίσει, είχε πολλές ευκαιρίες. Αν κέρδιζε, θα ήμουν ευχαριστημένος με τη μάχη που έδωσα. Δυστυχώς για εκείνον κέρδισα και είδαμε ότι το ματς πόιντ ήταν πάνω στη γραμμή. Ξέρουμε ότι θα μπορούσε να ήταν έξω» είπε ο Βαβρίνκα.

Και πιο μετά αποθέωσε τον Στεφ και στα social media: «Τι μέρα... τι παιχνίδι... τι αντίπαλος... τι ατμόσφαιρα! Το τένις δε γίνεται καλύτερο από αυτό».

T

Σταν ΒαβρίνκαΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςRoland Garros