Αθλητισμός|03.06.2019 09:29

Γκουαρδιόλα: «Χαίρομαι που συνεχίζει ο Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα»

Newsroom

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, αποκάλυψε ότι, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του Champions League, ο Πεπ Γκουαρδιόλα του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του.

Προφανώς, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος φέτος κατέκτησε τα πάντα εντός αγγλικών συνόρων και το όνομά του «παίζει» για τον πάγκο της Γιουβέντους (παρά τις συνεχείς διαψεύσεις), είδε τον τελικό κοντά στην γενέτειρα του, το Σανπεδόρ.

Για τον λόγο αυτό, «πετάχτηκε» την Κυριακή (2/6) στο «Νόου Κονγκόστ», γήπεδο της ομάδας μπάσκετ της Μανρέσα, όπου παρέα με τον πατέρα του Βαλεντίν, είδε την Ρεάλ Μαδρίτης να νικάει εύκολα την τοπική ομάδα (88-73), να κάνει το 2-0 και να προκρίνεται στα ημιτελικά της Liga Endesa.

Στο περιθώριο του αγώνα, ο Καταλανός τεχνικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα, παρά τα σενάρια απομάκρυνσης του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού.

«Ο Ερνέστο μου φαίνεται καταπληκτικός προπονητής, πέρα από την μεγάλη φιλία που μας ενώνει. Εκανε πολύ καλή δουλειά. Είναι αλήθεια ότι έχασε στο Champions League, αλλά όλοι χάνουμε. Εχει μια ομάδα που κατακτά δύο διαδοχικά πρωταθλήματα και παίζει καλό ποδόσφαιρο, χαίρομαι που συνεχίζει. Η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να είναι πιστή στο στιλ της» υποστήριξε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος τις προάλλες γευμάτισε στην Βαρκελώνη με τον φίλο του.

Για τον διασυρμό της Μπαρτσελόνα στο «Ανφιλντ» από την Λίβερπουλ, ο Γκουαρδιόλα ήταν διπλωματικός, λέγοντας ότι «τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Λίβερπουλ είναι πολύ καλές ομάδες. Η Λίβερπουλ είναι πανίσχυρη, πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οταν το επίπεδο είναι τόσο υψηλό, αν κάποιος δεν βρίσκεται σε καλή μέρα, τότε χάνει».

Για την επόμενη σεζόν είπε ότι «ξεκινάμε από το μηδέν και θα δούμε τι θα συμβεί», ενώ απέκλεισε την πιθανότητα επιστροφής στην Μπάρτσα ως προπονητής, λέγοντας ότι «ο κύκλος ως τεχνικός έκλεισε, τώρα έχουν σειρά νέες γενιές. Οποτε μπορώ, πηγαίνω στο "Καμπ Νόου"».

Μάντσεστερ ΣίτιΜπαρτσελόναΕρνέστο ΒαλβέρδεποδόσφαιροΠεπ Γκουαρδιόλα