Αθλητισμός|03.06.2019 08:46

Ματέο Γκαρσία: «Ο πρόεδρος μου στέλνει μηνύματα να γυρίσω πίσω στον Αρη»

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο Ματέο Γκαρσία κάνει τις διακοπές του στην πατρίδα του, στην Κόρδοβα της Αργεντινής και δεν θα δώσει το παρών στην προετοιμασία του Αρη. Είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στη Λας Πάλμας και μετά να αποφασιστεί σε ποια ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται, ενώ φαίνεται ότι οι ελπίδες να επιστρέψει στον Αρη είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. 

Ο Γκαρσία μίλησε στην Αργεντίνικη «La Voz» για τη χρονιά του στον Αρη και για το μέλλον του και αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του Αρη Θόδωρος Καρυπίδης, του στέλνει μηνύματα να επιστρέψει πίσω. «Ηταν η χρονιά της έκρηξής μου. Είχαμε μία εξαιρετική σεζόν. Ηταν καλή η απόφαση να παίξω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Με βοήθησε να ωριμάσω. Πήγα πολύ μικρός στην Ισπανία και η Λας Πάλμας με έδωσε δανεικό στην Οσασούνα και την Αλκορκόν για να αποκτήσω εμπειρίες. Στον Αρη όμως είχα διάρκεια, έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Με χρησιμοποιούσαν δεξιά κι αριστερά, αν και εμένα μου αρέσει πιο πολύ από τα δεξιά, ώστε να συγκλίνω και να κάνω σουτ. Τα πήγα πολύ καλά στον Αρη. Μάλιστα, ο πρόεδρος μου στέλνει κάθε μέρα μηνύματα για να επιστρέψω. Θα δούμε τι θα γίνει. Θα ήθελα να κάνω το άλμα σε ένα μεγάλο κλαμπ, που παίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα πρέπει να περιμένουμε τι θα αποφασιστεί και τι είναι το καλύτερο για μένα και τη Λας Πάλμας», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν κατάφερε να μάθει ελληνικά: «Είναι δύσκολη γλώσσα. Η κοπέλα μου έμαθε μερικά ελληνικά με δάσκαλο. Εγώ, τίποτα…».

Η μητέρα του Πάουλα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και εξή γησε: «Ενθουσιάστηκα. Τον αγαπούν στην Ελλάδα. Συγκινήθηκα όταν είπαν από τα μεγάφωνα «Ματέο» και ο κόσμος φώναξε «Γκαρσία». Ηταν η μέρα της μητέρας. Εβαλε γκολ και μου το αφιέρωσα. Εβαλα τα κλάματα...».

Θόδωρος ΚαρυπίδηςποδόσφαιροΜατέο ΓκαρσίαΑρης